Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton geniet van gevecht met Verstappen: "Geweldig voor de sport"

Na afloop van de Hongaarse Grand Prix had winnaar Lewis Hamilton complimenten over voor Max Verstappen en Red Bull. De Brit geniet van de strijd die er in de afgelopen races was tussen Mercedes en Red Bull.

Hamilton Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ronde na ronde zat Lewis Hamilton pal achter de Red Bull van Max Verstappen. Na zijn eerste pitstop waagde hij een aanval, maar haalde bakzeil. Met een uitgekiemde strategie verschalkte hij de Nederlander eenvoudig in de slotfase van de race. Na afloop van de race complimenteerde de Brit zijn rivaal.

"Dat was leuk! Max reed geweldig en positioneerde zijn auto perfect. Het is niet eenvoudig om hier in te halen en ik wilde geen mega risico’s nemen. Als ik met Max zou vechten voor de titel en we qua punten gelijk hadden gestaan, was ik veel agressiever geweest. Maar vandaag was daar geen reden voor", aldus Hamilton bij Ziggo Sport.

Daar waar Mercedes af leek te stevenen op een zeer dominant seizoen, wist Red Bull zich de afgelopen races uitstekend in het gevecht te mengen. Dit tot grote tevredenheid van Hamilton: "Het is leuk om te zien dat Red Bull en Mercedes gelijkwaardig aan elkaar zijn. In de kwalificatie was Max iets sneller en ik tijdens de race. De laatste races zitten we erg dicht bij elkaar, wat fantastisch is voor de sport."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt