© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton geniet van vrije trainingen GP Japan

05 okt. 2018 10:50 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton kraaide tijdens de tweede vrije training van plezier achter het stuur van zijn Mercedes. De Brit heeft met twee keer de snelste tijd de smaak dan ook goed te pakken.

"Wat een geweldig circuit. Ik vermaak me opperbest!", zo klinkt het in de tweede vrije training over de boordradio van Lewis Hamilton. "Fijn dat je het zo naar je zin hebt", luidt het antwoord van het team. Lewis Hamilton is ontspannen, maar vooral snel, bloedsnel.

"Elk jaar opnieuw gaan we hier harder en harder, het is niet te geloven", zo laat Hamilton na afloop van de eerste twee trainingssessies optekenen. Ze maken tegenwoordig geen banen meer als deze. Pak je een beetje gras mee, dan hang je in de muur. Het is misschien wel mijn favoriete baan op de Formule 1-kalender."

Met de snelste tijd op de vrijdag zal die liefde voor Suzuka niet snel bekoelen: "De balans van de auto was dik in orde, dus het was een genot om ermee te rijden", vervolgt Hamilton, die zegt veel tijd te hebben gevonden in de eerste bochtige sectie van het circuit:

"Elk jaar concludeer ik opnieuw dat ik daar harder doorheen moet kunnen gaan, en volgens mij was ik in dat 'achtbaangedeelte' vandaag beter dan ooit. Het is nu zaak om de auto op het grijze deel te houden en om samen met het team de auto nog verder te finetunen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen