Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lacht om Verstappen-opmerkingen Alonso: "Ik probeer altijd respect te tonen"

Fernando Alonso meende afgelopen week dat de Formule 1-wereldtitels van Max Verstappen meer waard waren dan die van Lewis Hamilton. Deze uitspraken werden breed uitgemeten en Hamilton kan er naar eigen zeggen we om lachen.

Fernando Alonso gaf in een interview met De Telegraaf aan dat hij vond dat de twee wereldtitels van Max Verstappen meer waard waren dan de zeven van Lewis Hamilton, omdat de Red Bull-coureur het de afgelopen twee jaar op heeft moeten nemen tegen coureurs van andere teams, terwijl Hamilton alleen zijn teamgenoten moest verslaan. Verschillende media pakten groots uit met die quotes, waarna Alonso de gemoederen middels een Tweet probeerde te bedaren. "Alle titels zijn geweldig en welverdiend. Ze zijn niet te vergelijken en laten we genieten van alle legendes en kampioenen uit onze tijd", aldus de Spanjaard.

1586347350246969346

And again… Please, all the titles are amazing, well deserved and inspiring. Incomparable to each other and let’s enjoy champions and legends of our current time. Tired of the continuous search for headlines . Let's enjoy them . — Fernando Alonso (@alo_oficial) October 29, 2022

Hamilton giegelt

Hamilton reageerde een dag later ook op Twitter. Dat deed hij zonder woorden, maar met een duimpje omhoog en een foto van de GP van de Verenigde Staten in 2007, toen Hamilton op de bovenste trede van het podium stond en Alonso op P2. Na de GP van Mexico wordt Hamilton er opnieuw naar gevraagd en kan hij het niet laten om iets verder uit te wijden over het onderwerp. "Ik heb je mijn reactie eigenlijk al gegeven. Een duim omhoog. Dat is het. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen", begint hij nog terughoudend, alvorens hij het toch niet kan laten om zijn mening te uiten. "Om eerlijk te zijn moet ik er wel een beetje om giechelen, maar ik heb zelf door de jaren heen geprobeerd om zeer respectvol te zijn. Als je mij ooit vraagt wie de betere coureur is, dan probeer ik altijd de ander te prijzen", reageert Hamilton. "De opmerkingen die Alonso heeft gemaakt zijn vrij interessant om te zien, maar het maakt allemaal niet uit. Daarom reageerde ik ook met een duim omhoog", zucht de zevenvoudig kampioen.

1586530083543842816

👍🏾 pic.twitter.com/8L8W5j0gld — Lewis Hamilton (@LewisHamilton) October 30, 2022

Wolff: "Ligt Lewis niet wakker van"

Ook Toto Wolff werd in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de uitspraken van Alonso. Ook hij kan er wel om lachen en vermoedt dat zijn stercoureur niet geraakt zal zijn door de uitspraken van de 41-jarige Alpine-coureur. "Hij plaagt, het is komedie. Het zorgt voor headlines en daar draait de sport om. Het zijn beide geweldige kampioenen. Alonso houdt ervan om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Dat is oke. Ik denk niet dat Lewis er ook maar een milliseconde van wakker ligt", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"