Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton giftig om omstreden besluit Amerikaanse Hooggerechtshof: "Walg hiervan"

Lewis Hamilton heeft geen goed woord over voor het besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het recht op abortus af te schaffen. Hij zegt ervan te walgen.

Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lewis Hamilton heeft zich op Instagram zeer sterk uitgesproken tegen het besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het recht op abortus in de Verenigde Staten af te schaffen. Het rechtsprekende orgaan oordeelde op vrijdag dat er geen grondwettelijke basis is om de bestaande abortuswet te handhaven.

Na dat besluit kroop een verbolgen Hamilton op social media in de pen: "Ik wal van het besluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof", zo schreef hij. "Ik snap niet waarom sommige personen met macht miljoenen mensen bepaalde rechten hebben ontnomen en dat blijven doen."

"Dit besluit raakt de meest kwetsbare mensen in onze samenleving: vrouwen, mensen van kleur, mensen van de LGBTQIA-gemeenschap en ga zo maar door."

Hamilton blijft zich inzetten voor sociale gelijkheid

Hamilton liet zich eerder tijdens de Formule 1 Grand Prix van Miami in de Verenigde Staten zelf al uit over het thema: "Ik hou ervan om in 'the States' te zijn, maar ik kan niet negeren wat er nu gaande is met wat sommigen uit de overheid van plan zijn met de vrouwen die hier leven."

"Iedereen moet het recht hebben zelf te beslissen wat ze met hun lichaam doen. We kunnen niet toestaan dat die keuze hen wordt afgenomen."

Hamilton heeft zich de laatste jaren opgeworpen als een voorvechter van sociale gelijkheid, of dat nu was binnen de 'Black Lives Matter'-beweging of binnen de Formule 1 zelf, de sport waarin hij graag meer minderheden aan het werk zou willen zien.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

84 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen