Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton glimlacht: "Straf Verstappen maakte mijn race een stuk makkelijker"

Lewis Hamilton wist zondag met gemak de race te winnen. Max Verstappen werd tweede maar kon de Brit nooit echt onder druk zetten. De gridstraf van de Nederlander maakte het volgens de Mercedes-coureur allemaal iets makkelijker.

De allereerste Formule 1 Grand Prix van Qatar werd gewonnen door Lewis Hamilton. De Brit wist bij de start Pierre Gasly en Fernando Alonso, die op de zachte band startten, achter zich te houden. Max Verstappen moest door een gridstraf vanaf de zevende plek komen en dat maakte het volgens de Mercedes-coureur een stuk eenvoudiger. "Vandaag werd de race voor mij een stuk makkelijker gemaakt door de gridstraffen die de jongens kregen voor de fout die ze gisteren maakten. Dat maakte het een stuk eenvoudiger", zei Hamilton na afloop van de race tegen onder meer RacingNews365 . De Brit kon daardoor zijn eigen ding doen en onbedreigd de race uitrijden. "Ik was vooral bezig met zorgen dat het gat (ten opzichte van Verstappen, red.) niet te klein werd en alles uit de auto te halen en hem ook heel te houden", vertelt Hamilton.

Veel lekke banden in Qatar

De auto heel houden bleek voor veel coureurs nog een hele opgave te zijn. Maar liefst vier coureurs hadden te maken met lekke banden in de race. Valtteri Bottas, Hamilton's teamgenoot, was een van de vier coureurs wiens band klapte, maar de zevenvoudig wereldkampioen kreeg het daar niet benauwd van. "Ik was veel bezig met het managen van mijn banden. Ik reed ook niet op de kerbs, dus ik maakte me daar niet druk om. Ik ga ervan uit dat ze de lekke banden kregen door op de kerbs te rijden, maar ik bleef daar ver van uit de buurt, dus voor mij was het geen probleem", legt de Mercedes-coureur uit.

Hamilton niet onder druk door Verstappen

Verstappen was in de Grand Prix ook geen probleem voor Hamilton. Toch geeft de Brit toe dat hij even schrok toen hij zag dat de Nederlander zo'n goede start had gemaakt, maar het lukte de Red Bull-coureur niet om Hamilton echt onder druk te zetten, aldus de Mercedes man. "Ik zag dat Max in bocht zes al vierde lag, dus ik wist dat hij mijn teamgenoot al voorbij was." "Toen wist ik natuurlijk nog niet niet dat Valtteri zo'n slechte start had gehad, maar ik was daarna alleen nog maar bezig met zo veel mogelijk punten te halen voor het team. Ik voelde me goed. Ze (Red Bull, red.) hadden een redelijke snelheid, maar ik kon het tempo bepalen dus het was geen probleem."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi