Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton gooit handdoek definitief in de ring: "Mercedes vecht dit jaar niet om de titel"

Lewis Hamilton lijkt na een teleurstellende veertiende plaats tijdens de sprintrace in Imola er zeker van te zijn dat hij dit jaar niet zal kunnen strijden om de titel.

Elk weekend is een soort reddingsmissie, zo zei Lewis Hamilton na zijn teleurstellende dertiende plaats tijdens de kwalificatie op vrijdag in Imola. Een dag later is er nog weinig gered, want de sprintrace eindigde hij als veertiende. Wat kunnen hij en zijn team hier van leren, zo wordt Hamilton gevraagd. "Nou, we hebben data verzameld. Dat is het ja", zucht hij bij Sky Sports . "Er wordt op de achtergrond veel gewerkt, maar dit is wat het is. Al met al hebben we de plank dit jaar misgeslagen en iedereen werkt zo hard mogelijk om het goed te maken."

Hamilton zet streep door titelambities

Het is een zwaar jaar voor Mercedes, maar dit is momenteel waar ze het volgens de zevenvoudig kampioen mee moeten doen. "In 2013 hadden we ook al geen geweldig seizoen, maar sindsdien ging het geweldig. We blijven echter samen en we proberen iedereen te motiveren. Dit is de situatie waar we inzitten." Zijn achtste titel kan hij voorlopig naar eigen zeggen dan ook op zijn buik schrijven. "Iedereen werkt zo hard mogelijk. We vechten niet om het kampioenschap, maar we doen er alles aan om de auto beter te begrijpen en te verbeteren, om zo door het seizoen heen progressie te boeken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'