Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton gooit het roer om na titelverlies: "Vanaf nu ga ik agressiever racen"

Lewis Hamilton gaat na het verloren 2021-seizoen agressiever aan het nieuwe jaar beginnen. Dat heeft de Brit aangekondigd voorafgaand aan de eerste Grand Prix van het jaar.

Lewis Hamilton kwam met weinig vertrouwen uit de testdagen. Vorige week zei hij niet te verwachten mee te kunnen strijden om de overwinning tijdens de eerste Grands Prix van het jaar. Dat sentiment lijkt kort voor de eerste vrije trainingen nog steeds hetzelfde te zijn, zo blijkt als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 vooruit kijkt naar de GP van Bahrein. "Als team verliepen de testdagen hier vrij vlekkeloos, maar als coureur was het dat voor mij niet. Het was een verrassing om de nieuwe auto's te zien en de effecten daarvan. We ontdekken stapje voor stapje de beperkingen van onze bolide en weten dat we veel werk aan de winkel hebben." Hij verwacht niet dat Mercedes dit weekend plots mee zal draaien vooraan het veld. "Ik verwacht niet dat we veel stappen hebben gezet. De auto zal vanzelfsprekend wat 'verser' zijn, met een nieuwe motor en nieuwe onderdelen, maar verder is het nog steeds dezelfde auto als vorige week."

Hamilton duimt

Hij verwacht het niet, maar hopen dat hij dit weekend mee kan strijden om de overwinning doet Hamilton wel. "We hebben wel veel geleerd van de testdagen en ik hoop dat we een soort stap hebben gemaakt, vooral wat betreft het begrip van de auto en hoe we deze af moeten stellen. We gaan het zien!" "Ik hoop dat mijn mensen met een oplossing zijn gekomen en dat de auto beter aanvoelt, maar ik weet dat er op zo'n korte termijn niet veel kan veranderen. We zullen dan ook waarschijnlijk dezelfde problemen hebben als vorige week." Het zal raar zijn voor Hamilton, als hij een middelmatige bolide onder zijn kont heeft. Sinds 2012 gebeurde dat niet meer. "Mentaal gesproken moet ik ervoor zorgen dat ik op alle andere vlakken het maximale eruit haal." "Alles wat ik kan controleren zijn mijn eigen prestaties, hoe ik het doe in de auto. Ik probeer positief te blijven en ik weet dat we als team samen zullen werken. We zijn het beste team en ik ben heel dankbaar voor de groep mensen die ik achter me heb staan. Ik heb er vertrouwen in dat we de problemen kunnen overwinnen."

Hamilton gaat agressiever racen

Afgelopen jaar werd Hamilton regelmatig het bos in gestuurd door Verstappen. Er was veel te doen om de GP van Abu Dhabi, maar Hamilton begint ondanks alle gebeurtenissen niet met een bepaalde missie aan het nieuwe seizoen. "Ik koester geen wrok, zo zit ik niet in elkaar. Ik draag het niet met mee. Ik kan het verleden niet veranderen, maar ik zal zo hard mogelijk werken met de FIA en de teams zodat het in de toekomst beter zal worden. We verwelkomen de veranderingen en ik hoop dat het beter werkt voor iedereen. Duidelijkheid, eerlijkheid en consistentie: dat willen we als coureurs." Wel zal hij zich dit jaar anders op gaan stellen, bevestigt hij. "Ik wil de beste versie van mezelf zijn en ik wil graag zien of er aan manier is waarop ik weer beter kan worden. Onderweg zullen er obstakels zijn, maar dat vind ik geweldig. Ik wil de beste coureur zijn die ik kan zijn en er is nog meer dat ik kan doen, zowel in als naast de cockpit. Dit jaar zal ik een agressievere coureur zijn."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af