© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton haalt bakzeil: "Sirotkin was niet respectloos"

11 nov. 15:32 René Oudman 0 reacties
Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië had Lewis Hamilton geen goed woord over voor Sergey Sirotkin. De Rus moest uitwijken voor de vijfvoudig wereldkampioen om een zware crash te voorkomen. Hamilton meende op zijn beurt dat de Williams-rijder niet genoeg respect had.

Na er een nachtje over te hebben geslapen haalt Hamilton bakzeil. De 33-jarige Brit vindt Sirotkin eigenlijk toch niet zo'n verkeerde vent, zo laat hij weten middels zijn persoonlijke Instagram-account.

"Het was geen respectloze actie van Sergey", laat Hamilton middels de sociale media weten. "Het was een misverstand en ik probeerde voor hem aan de kant te gaan. Dat pakte niet goed uit, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal en ik heb respect voor de manier waarop hij ermee om is gegaan."

Hamilton zou uiteindelijk de 82ste poleposition van zijn carrière veroveren, de tiende van 2018. Sirotkin kwam tot een prima vijftiende plek, wat op de startopstelling P14 zal zijn. Esteban Ocon (dertiende) wordt immers vijf plaatsen teruggezet wegens het wisselen van zijn versnellingsbak.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen