Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton haalt bakzeil: "Sirotkin was niet respectloos"

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië had Lewis Hamilton geen goed woord over voor Sergey Sirotkin. De Rus moest uitwijken voor de vijfvoudig wereldkampioen om een zware crash te voorkomen. Hamilton meende op zijn beurt dat de Williams-rijder niet genoeg respect had.

Na er een nachtje over te hebben geslapen haalt Hamilton bakzeil. De 33-jarige Brit vindt Sirotkin eigenlijk toch niet zo'n verkeerde vent, zo laat hij weten middels zijn persoonlijke Instagram-account.

"Het was geen respectloze actie van Sergey", laat Hamilton middels de sociale media weten. "Het was een misverstand en ik probeerde voor hem aan de kant te gaan. Dat pakte niet goed uit, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal en ik heb respect voor de manier waarop hij ermee om is gegaan." Hamilton zou uiteindelijk de 82ste poleposition van zijn carrière veroveren, de tiende van 2018. Sirotkin kwam tot een prima vijftiende plek, wat op de startopstelling P14 zal zijn. Esteban Ocon (dertiende) wordt immers vijf plaatsen teruggezet wegens het wisselen van zijn versnellingsbak.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'