Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton haalt inspiratie uit verlenging Alonso: "Fernando laat zien wat er mogelijk is"

Afgelopen week verlengde Fernando Alonso zijn contract bij Aston Martin, waardoor de Spanjaard tot zijn 45e actief blijft in de Formule 1. Lewis Hamilton ziet dat ook wel zitten.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en Fernando Alonso zijn toch wel de ervaren rotten van de Formule 1 én nog lang niet verzadigd. Hamilton wil vanaf volgend jaar de jacht op zijn achtste wereldtitel openen bij Ferrari, terwijl Fernando Alonso vorige week zijn contract bij Aston Martin met minimaal twee jaar verlengde. Hamilton vertelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij zelf nooit verwacht had dat hij op zijn 40e nog in de Formule 1 zou racen.

"Ik had nooit verwacht dat ik als veertiger nog zou racen", stelt Hamilton, die daarna een grapje in huis heeft. "Het leven is alleen een knotsgekke reis. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik bijna 40 ben, want ik voel me nog ontzettend jong. George Russell heeft zelfs meer fysieke problemen dan ik, hij zit vaker bij de fysio! Ik voel me fantastisch en dat is positief."

Hamilton vindt het gaaf dat Alonso zijn contract heeft verlengd. "Allereerst betekent het dat ik niet de oudste coureur op de grid ben. Fernando is één van de beste coureurs ooit. Hij laat zien wat er allemaal mogelijk is nu hij doorgaat en met de output die hij levert. Hij showt het nieuwe atletentijdperk en wat het menselijk lichaam allemaal kan als je het koestert. Ik ga ook tot ver in mijn 40e racen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"