Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton haalt schouders op na dramatische dag Mercedes: "Is toch maar een sprint"

De sprint shootout verliep dramatisch voor Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell. Toch zitten ze er niet heel erg mee en kijken ze vooral naar zondag.

In de kwalificatie voor de sprintrace in Oostenrijk, officieel de sprint shootout genoemd, kende Mercedes een van haar slechtste kwalificaties in tijden. Lewis Hamilton viel uit in SQ1 en George Russell werd laatste in SQ2 na een hydraulisch probleem. Hoe kijken de coureurs terug op de dramatische sessie? Hamilton blijft in ieder geval nuchter. "De timing was gewoon niet goed, maar de sprint race maakt eigenlijk toch niet echt uit", zegt hij bij F1TV . "We gaan wat lol trappen vanuit de achterhoede en het is wat het is. Ik hoopte verder te kunnen gaan, maar het is wat het is." "We focussen ons gewoon op ons werk. Ik kon makkelijker verder naar voren komen, maar ja, we gaan het leuk maken achteraan", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Russell met pech

De tweede Brit van Mercedes kon weinig doen aan zijn kwalificatieresultaat. In SQ2 kreeg hij te maken met een hydraulisch probleem, waardoor hij geen tijd neer kon zetten en de sprintrace vanaf de vijftiende plaats start. "We moeten er naar kijken, maar de pace was goed. Het was anders een goede kwalificatie geweest." "Een plek ergens in de top vijf was zeker mogelijk, maar het is gewoon niet ons weekend. We gaan zien wat we zondag kunnen doen, maar de sprint wordt lastig. Ik verwacht een DRS-trein", aldus Russell.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"