Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton haalt schouders op na woorden Verstappen over track limits

Lewis Hamilton is zich van geen kwaad bewust, een kleine drie weken nadat hij zich tijdens de Grand Prix van Bahrein 29 keer buiten de racelijnen begaf in bocht vier. Volgens hem reed hij nadat het hem werd verboden gewoon dezelfde rondetijden als voorheen.

Hamilton halo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna waren de track limits tijdens de Grand Prix in Bahrein, drie weken geleden, nog steeds het onderwerp van gesprek. Max Verstappen gaf eerder op de donderdagmiddag tegenover het journaille, waaronder RacingNews365, aan dat hij het niet helemaal eens was met de gang van zaken. "Hamilton won daar gewoon dertig keer tijd", zo liet hij optekenen.

Als Lewis Hamilton enkele uren later wordt geconfronteerd met die woorden van de Nederlander, is de zevenvoudig wereldkampioen zich echter van geen kwaad bewust. Volgens hem waren de regels omtrent de track limits duidelijk: hij mocht gedurende de Grand Prix van Bahrein doen wat hij wilde. "Tijdens de race was het heel duidelijk voor mij. Het is een aparte bocht. In de notities van de wedstrijdleider stond dat ze er niet op zouden controleren tijdens de race."

Totdat hij dus na 29 keer gebruik te hebben gemaakt van de situatie plots werd bevolen om niet meer met vier banden over de witte lijn te gaan. Maar volgens de Brit bracht het feit dat hij werd teruggefloten hem alleen maar een voordeel op.

"Ik kreeg toen plots het bericht tijdens de race (dat het niet meer mocht, red.), dat zorgde in eerste instantie voor wat onduidelijkheid. Uiteindelijk verloor ik daar echter geen tijd mee en ook won ik er geen tijd mee. Het enige waar het misschien voor zorgde, was dat ik minder van mijn banden vroeg."

Voor hem is de kous daar dan ook mee af. De situatie op de baan tijdens de race voor en na het bericht van wedstrijdleider Michael Masi bleef volgens hem onveranderd. "Als ik naar de data kijk, was ik daarna even snel, dus voor mij is er geen probleem."
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

25 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto