Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton haalt uit naar saaie F1: "Regelmakers zijn daar schuldig aan, niet de coureurs"

Lewis Hamilton snapt heel goed dat de gemiddelde Formule 1-fan de races van nu saai vindt, maar hij kan er naar eigen zeggen weinig aan doen. Het zijn de regelmakers die zorgen voor de saaie races.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Ik snap heel goed wat je zegt als het over saaie races hebt, ik kan me herinneren dat ik naar races keek die veel spannender waren dan de races van nu", zo laat Hamilton weten in de persconferentie na de race.

"Je moet echter niet naar ons wijzen als de schuldigen aan die saaie races. Wij maken de regels niet, dus in plaats daarvan zouden jullie de daadwerkelijke regelmakers eens aan moeten pakken."

"Ik denk dat men wel probeert hun taken naar behoren uit te voeren, maar jaar na jaar hebben ze verkeerde keuzes gemaakt. Of ik erop vertrouw dat het goed gaat komen ooit? Ik vertrouw erop dat het op zijn minst zal verbeteren en daarom ben ik ook naar Parijs gegaan afgelopen week om mijn steentje daaraan bij te dragen."

Hamilton wil als coureur graag betrokken worden bij de regelgeving, temeer omdat hij voelt dat ze over het hoofd worden gezien: "Nog nooit hebben wij ook maar enige inbreng gehad. Als ik er als coureur echter aan kan bijdragen dat de races weer spannender worden, zal het mij trots maken mijn bijdrage daaraan te leveren."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na Grand Prix van Frankrijk

Voor de zesde keer in acht races tijd won Lewis Hamilton een Grand Prix en de 34-jarige Brit deed eigenlijk vrij weinig fout op het Circuit Paul Ricard, maar welke cijfers hebben de Mercedes-coureur en zijn tegenstanders gekregen?

Bekijk het album

12 reacties