Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton haalt uit naar Verstappen: "Hij hoeft niet zo agressief te racen"

Lewis Hamilton heeft een duidelijke boodschap voor Max Verstappen. De agressiviteit van de Nederlander zorgde voor de crash en Verstappen moet het rustiger aan doen, anders gebeuren deze dingen. Volgens de Mercedes-coureur doet de crash met de Nederlander helemaal niets af aan zijn overwinning.

Lewis HAmilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton kwam als eerste over de finish in Groot-Brittannië, nadat Max Verstappen in de eerste ronde crashte door een touche met de Brit. Ondanks een straf wist Hamilton toch nog te winnen. Na afloop stond hij Sky Sports te woord. "Het was een zware race, om zo op Charles te moeten jagen. Pfoe! Ik gaf alles en ik wist niet dat mijn banden het zouden houden. Ik was onder de indruk van Charles en Ferrari. Ik ben ook Valtteri Bottas heel dankbaar. Zonder zijn bijdrage had ik het niet gered."

Maar natuurlijk moest hij het ook hebben over dat veelbesproken moment met Verstappen. Naar eigen zeggen was Hamilton boos na zijn crash met de Red Bull-coureur. Hij legt de schuld in ieder geval deels bij de Nederlander, die volgens hem veel te agressief racet. "Het was een rollercoaster van emoties, deze race. Ik had veel woede in me na de crash met Max."

"Ik vind gewoon dat hij niet zo agressief moet zijn zoals hij is. In bocht zes botste hij al met zijn banden tegen de mijne. Prima hoor, want er zijn genoeg beelden van geweldige Formule 1-coureurs die in aanraking met elkaar komen. Het lijkt cool, maar ik probeerde hem gewoon ruimte te geven. Ik zat al een heel eind naast hem op weg naar bocht negen. Niemand koos eieren voor zijn geld, dus dit was het resultaat. Ik heb de straf geïncasseerd, maar het is nooit de schuld van slechts een persoon. Het is altijd een balans. Ik voel er nu niets meer bij, ik heb het gewoon in mijn race gestopt."

Gevraagd of het zijn overwinning niet minder glans geeft nu zijn grootste concurrent uit voorzorg naar het ziekenhuis is vervoerd, zegt hij van niet. "Ik wist niet dat hij in het ziekenhuis was. Dit is natuurlijk absoluut niet hoe je wilt dat het gaat, maar nee, het neemt geen glans af van mijn overwinning. Dit is racen. Natuurlijk wil ik graag racen en wil ik graag dat we elkaar meer ruimte laten. Er is genoeg ruimte op het circuit voor ons beiden."

Hamilton lijkt te zeggen dat het een kwestie van tijd was voor dit zou gebeuren. "Ik heb het lang volgehouden om niet te crashen, maar als iemand gewoon te agressief racet, dan zullen deze dingen gebeuren. Er is geen enkele coureur hier die niet weet hoe agressief... een coureur kan zijn. Ik kan niet veel meer zeggen", zo is hij fel.

"Ik hoop dat het goed met Max gaat en ik had graag de hele race met hem gestreden. Ik geniet van het racen met hem en ik kijk er naar uit om het weer te doen. Ik zal echter nooit terugdeinzen, voor niemand niet. Ik zal me ook niet in een hoekje laten dringen en daarom minder agressief zijn. We hadden de punten nodig dit weekend. Er was een gat, hij liet een gat, en ik ging ervoor", aldus de Mercedes-man.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"