Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton had totaal andere voorbereiding op GP Abu Dhabi

Waar Lewis Hamilton zich normaliter in alle rust wenst voor te bereiden op een Grand Prix, daar had de 33-jarige Brit voor de wedstrijd op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een behoorlijk ongebruikelijk schema. Samen met acteur Will Smith liet hij een uurtje voor de start nog een filmpje opnemen.

Hamilton gaf naderhand, in de persconferentie, toe dat hij zich vlak voor de start van de race even had moeten 'resetten'. Desalniettemin schreef de Mercedes-coureur zonder al teveel tegenstand te ervaren de laatste wedstrijd van 2018 op zijn naam.

"Het is een bijzonder weekend geweest", blikt Hamilton terug. "Op zaterdagochtend heb ik iets gefilmd voor een computerspelletje, vanochtend was ik met Will op pad. Hij heeft zo ontzettend veel energie! Will is als een grote broer voor mij. Samen hebben we wat filmpjes opgenomen, wat duurde tot tien minuten voor ik de wagen in moest. Het patroon van voorbereiding was dit keer dus even anders!" Hamilton wist de knop echter voortijdig om te zetten, om de koppositie bij de start met gemak te handhaven. De Brit kwam tijdens een vroege Virtual Safety Car-fase de pits in om naar wat later bleek zijn enige pitstop van de wedstrijd te maken. Ondanks dat Hamilton een behoorlijk lange tweede stint moest rijden, eiste hij de racewinst voor zich op.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1066668986023186432

“Will, I’ve got to race! Seriously!!” 😂 #AbuDhabiGP 🇦🇪 @F1 pic.twitter.com/cf1lBiseHW — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 25 november 2018

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi