Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hamilton had totaal andere voorbereiding op GP Abu Dhabi

Waar Lewis Hamilton zich normaliter in alle rust wenst voor te bereiden op een Grand Prix, daar had de 33-jarige Brit voor de wedstrijd op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi een behoorlijk ongebruikelijk schema. Samen met acteur Will Smith liet hij een uurtje voor de start nog een filmpje opnemen.

Hamilton gaf naderhand, in de persconferentie, toe dat hij zich vlak voor de start van de race even had moeten 'resetten'. Desalniettemin schreef de Mercedes-coureur zonder al teveel tegenstand te ervaren de laatste wedstrijd van 2018 op zijn naam.

"Het is een bijzonder weekend geweest", blikt Hamilton terug. "Op zaterdagochtend heb ik iets gefilmd voor een computerspelletje, vanochtend was ik met Will op pad. Hij heeft zo ontzettend veel energie! Will is als een grote broer voor mij. Samen hebben we wat filmpjes opgenomen, wat duurde tot tien minuten voor ik de wagen in moest. Het patroon van voorbereiding was dit keer dus even anders!"

Hamilton wist de knop echter voortijdig om te zetten, om de koppositie bij de start met gemak te handhaven. De Brit kwam tijdens een vroege Virtual Safety Car-fase de pits in om naar wat later bleek zijn enige pitstop van de wedstrijd te maken. Ondanks dat Hamilton een behoorlijk lange tweede stint moest rijden, eiste hij de racewinst voor zich op.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez