Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

"Hamilton heeft Bottas veel narigheid bij Mercedes bespaard"

Jolyon Palmer denkt dat de overwinning van Lewis Hamilton in Spanje heel wat narigheid binnen het Mercedes-team heeft bespaard. De Brit werd in zijn jacht op Max Verstappen flink opgehouden door zijn teamgenoot Valtteri Bottas waardoor de race zomaar de andere kant op had kunnen vallen.

Bottas Hamilton Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Er zijn dit seizoen al een paar gevallen voorgekomen waarbij teamorders werden uitgedeeld om de snellere coureur voor te laten gaan. De meest opvallende was afgelopen weekend in Spanje toen Valtteri Bottas werd verteld dat hij Lewis Hamilton niet teveel moest ophouden. De Fin leek hier echter niet echt gehoor aan te willen geven, aangezien hij bochtenlang geen ruimte gaf en hij in bocht tien een minuscuul gaatje liet waardoor Hamilton hem eindelijk voorbij kon.

Het voorval zorgde dat Hamilton bijna anderhalve seconde verloor op Max Verstappen, die op dat moment de race leidde. Uiteindelijk maakte het weinig verschil, aangezien Hamilton de Nederlander later alsnog voorbij ging voor de overwinning. Maar, zegt Jolyon Palmer in zijn analyse voor Formula 1: "Dat Bottas niet naar de teamorder luisterde, had Mercedes duur kunnen komen te staan. Bovendien zegt dat veel over de positie van de Fin binnen het team."

Volgens Palmer is het overigens niet vreemd waarom Bottas in zijn huidige positie verkeert. "Bottas wordt gedwongen in de ondersteunende rol bij Mercedes omdat hij over een heel seizoen genomen gewoon niet sterk genoeg is om de hoofdrol te spelen."

Palmer begrijpt de frustratie van Bottas wel, die na afloop zei dat hij er niet alleen maar is om anderen voorbij te laten. "Als je in de race opzij moet voor je teamgenoot, voelt dat vaak als de laatste nagel aan je doodskist. Vooral als je op een andere strategie zit, wat meestal de reden is dat je verteld wordt dat je ruimte moet maken", meent de oud-Formule 1-coureur.

"Het toont dat het team volledig achter je teamgenoot staat en zich niet echt lijkt te bekommeren om jouw kansen", vervolgt Palmer. "Hoewel dat frustrerend is, moet je dit soort dingen per keer bekijken en blijven onthouden wie aan het einde van de maand je salaris overmaakt."

Met de zege van Hamilton liep het dus voor Bottas - die derde werd - en Mercedes goed af, maar dat had ook anders kunnen aflopen volgens Palmer. "Als Hamilton de overwinning op een haar na had gemist, dan zou de situatie een ernstige nasleep hebben gehad."

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen