Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton heeft een sterk Red Bull-vermoeden en doet een oproep aan Mercedes

Lewis Hamilton zat afgelopen weekend lekker in zijn vel, wetende dat Mercedes langzaam de weg omhoog weer in heeft gezet. Toch heeft hij zo'n vermoeden over Red Bull.

Verstappen Hamilton Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Na zijn derde plek tijdens de GP van Canada, verscheen Lewis Hamilton met een grote glimlach op het podium en de daaropvolgende persconferentie. Hij grapte, lachte en maakte zelfs selfies met Max Verstappen en Fernando Alonso.

De Mercedes-updates werpen zijn vruchten af en dat straalt af op de zevenvoudig kampioen, die duidelijk lekker in zijn vel zit. Hij legt uit. "Het is een geweldig weekend geweest. Het was vrij lastig qua omstandigheden, maar ik vind het geweldig om in de auto te zitten nu deze beter aanvoelt en beter werkt."

"Het is geweldig om nu mee te doen, te strijden met Fernando in de Aston Martin en om op de tweede startrij te staan. Om vervolgens tot twee maal toe achter elkaar op het podium te staan, is echt, echt fantastisch voor ons."

Red Bull kijkt al naar 2024

Al met al is Hamilton momenteel naar omstandigheden meer dan tevreden. Uiteindelijk wil hij natuurlijk winnen en daarvoor zal Red Bull verslagen moeten worden. Het draait daarbij updates, waarbij de Mercedes-coureur vermoedt dat Red Bull al de blik naar 2024 heeft verlegd. Hij roept zijn team op om hetzelfde te doen. "In Monaco werden we ook al vierde, dus we komen zeker dichterbij. Het wordt een ontwikkelingsstrijd, denk ik, de rest van het seizoen."

"Ik vermoed dat Max' team al aan de auto voor volgend jaar aan het werken is, dus wij moeten misschien even wat minder focussen op de huidige wagen en ook op volgend jaar focussen. Maar goed, ik ben in ieder geval blij om op het podium te staan", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"