Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt onduidelijkheid over regels: "Alleen Verstappen wilde dat niet"

Lewis Hamilton heeft nog steeds niet echt een idee wat er nou wel of niet mag tijdens een race tijdens een gevecht. Tijdens de meeting tussen coureurs werd er hevig over gediscussieerd en wilde volgens de Brit iedereen, behalve Max Verstappen, duidelijkheid hebben.

Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © rn365/michaelpotts
Er was onder de coureurs wat ophef ontstaan over wat er nou wel of niet mag, nadat Max Verstappen afgelopen weekend geen straf kreeg voor zijn verdedigende actie ten opzichte van Lewis Hamilton. Tijdens de gebruikelijke meeting tussen de coureurs en de FIA, was de zaak het onderwerp van gesprek.

Volgens Max Verstappen was er uiteindelijk wel wat duidelijkheid en weet hij nu wat er wel of niet mag. "Iedereen is anders en iedereen heeft natuurlijk een andere manier van racen, aanvallen en verdedigen. Het is lastig voor de FIA om iedereen op dezelfde lijn te krijgen. Uiteindelijk beslissen zij, maar elke coureur heeft een andere mening."

Gevraagd naar de meeting vindt de Nederlander dat het een goed gesprek was. "Op vrijdag deelde iedereen zijn mening en de FIA legde hun gedachteproces uit. We zijn een eind gekomen en het was een lange meeting. Maar ja, aan het einde was het wel duidelijk."

Hamilton niet blij met uitkomst gesprek

Lewis Hamilton, de andere titelkandidaat, was niet te spreken over de inhoud van het gesprek met de FIA op vrijdagavond. Voor hem is het nog steeds niet duidelijk wat er nou wel of niet mag.

"Nee, het is niet duidelijk", begint hij met een cynische lach. "Iedereen behalve Verstappen wilde duidelijkheid, maar het was niet heel duidelijk. Het is nog steeds niet duidelijk want de limiet is bij het inhalen. Het is duidelijk niet meer de witte lijn."

Hamilton lijkt zich er bij neer te leggen en laat doorschemeren dat hij op dezelfde manier zal gaan rijden als Verstappen afgelopen weekend deed. "Maar goed, we gaan er gewoon voor. We vragen gewoon voor consistentie. Dan zou in een vergelijkbaar scenario als in de vorige race voor elke coureur hetzelfde moeten gelden. En dan is het goed."

Tot slot deelt hij nogmaals dat het een rare zaak is dat er in de toekomst weer helemaal anders beslist kan worden. De FIA heeft dat namelijk gezegd tegen de coureurs. "Ze hebben ons verteld dat het anders kan zijn met andere stewards, dus het is gewoon niet duidelijk", zucht hij.

Bottas vraagt om consistentie

Ook Valtteri Bottas deelt zijn mening nog. De Fin weet na het gesprek alleen dat wat Verstappen vorige week deed toegestaan is. "Wat duidelijk is, is dat als iets vergelijkbaar is met het moment in Brazilië, dat het dan oke is."

"Het is altijd lastig om te beslissen natuurlijk, maar het draait om consistentie. We hebben niet echt een uitleg gekregen over wat wel of niet mag", zucht hij.

"Elke inhaalactie is anders, dus de FIA zal haar best doen. Het verandert niet veel. We gaan ervoor en weten nu dat hetgeen dat Max en Lewis in Brazilië deden mag. Dat is goed om te weten", aldus de Mercedes-coureurs.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje