Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt ticketprijzen GP Groot-Brittannië: "Veel te duur"

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat voor de deur en meerdere coureurs maken zich voor op een thuisrace. Lewis Hamilton is één van hen en kijkt ontzettend uit naar het 'fantastische evenement' op Engelse bodem, maar waarschuwt de organisatie voor een zorgwekkende verandering.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Groot-Brittannië, die wordt verreden op het iconische Silverstone, is voor velen een hoogtepunt van het Formule 1-seizoen. Het circuit en de koningsklasse van de autosport zijn al sinds jaar en dag haast onlosmakelijk met elkaar verbonden en ook dit jaar reizen de coureurs weer af naar Silverstone. 

Lewis Hamilton is als vanzelfsprekend hartstikke enthousiast over zijn thuisrace. Hij spreekt dan ook vol lof over de organisatie van het evenement, al benadrukt hij tegenover onder meer RacingNews365 wel dat ze het niet té bont moeten maken.

"Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik graag anders zou willen zien, want ik denk dat ze ieder jaar al een fantastisch evenement organiseren. Er komen zoveel fans en die hebben stuk voor stuk een geweldig weekend, maar ik zou de organisatie wel aan willen raden de ticketprijzen in de gaten te houden."

Volgens de zevenvoudig wereldkampioen wordt het er voor de fans niet leuker op als de organisatie voortdurend prijsverhogingen door blijft voeren. "Ze blijven de ticketprijzen constant verhogen, maar met de huidige levenskosten vind ik echt dat die prijzen te hoog zijn geworden. De sport zal daar vast anders over denken, maar ik bekijk het nu vooral vanuit het perspectief van de fans."

"Als je bijvoorbeeld met je hele familie naar Silverstone wil komen voor het hele weekend, wordt het echt veel te duur. Ik denk dan ook dat we naar manieren moeten gaan kijken om dit evenement toegankelijker te maken voor fans, maar verder kan ik niets bedenken wat ik er nog aan zou veranderen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen