Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hekelt Verstappen: "Hij wist dat dit zou gaan gebeuren"

Lewis Hamilton is niet heel blij na afloop van de Italiaanse Grand Prix. De Brit vloog samen met Max Verstappen van de baan en was na afloop kritisch op de Nederlander.

Verstappen Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images
Halverwege de Italiaanse Grand Prix ging het helemaal mis tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De twee kwamen elkaar tegen op de baan in de eerste chicane en eindigden bovenop elkaar in de grindbak. De Mercedes-coureur kreeg de band van Verstappen in zijn nek, maar maakt het goed.

"Een beetje stijf en een beetje nekpijn, want zijn band landde op mijn nek, maar het komt wel goed", zo oordeelt de Brit in gesprek met Sky Sports.

Tot aan het veelbesproken moment leek er veel mogelijk voor Hamilton, zeker na de slechte pitstop van Verstappen. Hij legt uit wat er bij hem misging.

"Ik racete zo hard als ik kon en had eindelijk Lando Norris ingehaald. Ik reed effectief aan de leiding, dus ik werd naar binnen gehaald. Die pitstop was wat langzaam en ik verloor wat seconden, maar dat kan gebeuren. Ik verloor twee seconden. We moeten echt presteren als het erom gaat, maar dat gebeurde niet. We zullen er van leren."

En toen was daar dat moment met Verstappen. "Ik kwam de pitstraat uit en zag eerst Lando langskomen. Max kwam er daarna aan en ik liet een autobreedte ruimte over aan de zijkant. Ik ging bocht één in en lag voor, ik ging bocht twee in en ik lag nog steeds voor op hem. Toen zat hij plots bovenop me, dus ja…", zucht Hamilton.

Volgens de Mercedes-man wist Verstappen dat dit het eindresultaat zou zijn. Dat terwijl Hamilton in de eerste ronde het hazenpad koos. Verstappen deed dat niet en dit was volgens Hamilton het gevolg.

"Het is precies hetzelfde als wat er in de eerste ronde gebeurde in bocht vier. Ik ging langszij aan de buitenkant. Ik had in ronde één precies dezelfde positie als Max had bij de crash, maar ik koos eieren voor mijn geld."

"Dat is racen, maar hij wilde vandaag gewoon niet toegeven. Hij wist wat er zou gaan gebeuren, hij wist dat hij over de kerbs zou gaan. Toch deed hij het. We gaan zien wat de stewards er van zeggen", aldus de zevenvoudig kampioen.

Ook interessant:

Video: Alles over het misschien wel slechtste circuit voor Verstappen

Topsnelheid is van doorslaggevend belang, evenals een goede balans bij het insturen van de vele chicanes. Niks overigens dat Rudy van Buren je niet vertelt als hij je meeneemt voor een ronde over het beroemde circuit van Monza.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in