Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Het is lastig om de banden optimaal werkend te krijgen"

Volgens vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is het dit seizoen nog lastiger dan voorheen om de banden op de goede temperatuur te krijgen. Hij wijdt dit onder andere aan het feit dat het moeilijk te begrijpen is hoe de banden precies werken.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Dit seizoen hebben we al verschillende coureurs gezien die moeite hadden om hun banden op de juiste temperatuur te krijgen. Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan klaagde Sebastian Vettel bijvoorbeeld over zijn eerste stint op de softbanden. Hij kreeg de banden naar eigen zeggen niet goed aan de gang. Lewis Hamilton onderschrijft de woorden van zijn Duitse rivaal en legt uit waarom sommige coureurs zo veel moeite hebben.

"In het begin van het seizoen is het eigenlijk altijd even wennen. Iedereen is op zoek naar het optimale venster waarin de banden het best renderen. We proberen de auto zo te ontwikkelen dat deze op alle 21 circuits in balans is, maar het is extreem lastig om die perfecte balans te vinden."

Hamilton claimt zelfs dat het dit jaar nog net wat lastiger is dan voorheen. "Het ideale venster waarin de huidige banden het best werken is dit jaar zelfs nog wat kleiner geworden, terwijl die eigenlijk gewoon al heel klein was". De Engelsman heeft er echter wel vertrouwen in dat het snel beter wordt. "Hoe verder het seizoen vordert, hoe beter we de banden en onze auto zullen begrijpen".

Quiz

De Formule 1 GP van Spanje 2019 quiz

Speel mee en maak kan op een Max Verstappen cap!

Speel mee
Breaking Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan 22-jarige"