© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Het seizoen 2018 is mijn sterkste tot nu toe"

04 okt. 2018 15:30 René Oudman 0 reacties
Er moeten nog vijf Grands Prix worden afgewerkt en er is nog niets beslist, maar toch lijkt Lewis Hamilton de wereldtitel van 2018 al met anderhalve hand vast te hebben. De Britse Mercedes-coureur heeft vijftig punten voorsprong ten opzichte van rivaal Sebastian Vettel, een gat dat haast niet te dichten lijkt.

Ondanks dat Hamilton volgens het merendeel van de kenners in de meeste Grands Prix tot dusver niet over de snelste wagen beschikte, staat hij toch bovenaan in de strijd om het wereldkampioenschap. Volgens de 33-jarige zelf is dat een gevolg van zijn eigen kwaliteiten.

Op de mediadag voor het Japanse Grand Prix-weekend laat Hamilton zich tegenover de Britse pers ontvallen dat hij 'nog nooit' zo sterk heeft gereden als dat in 2018 het geval is. "Dit is absoluut het beste seizoen wat betreft mijn eigen prestaties, uit mijn hele carrière."

Sinds de Grand Prix van Singapore lijkt Hamilton bovendien het initiatief terug te hebben. Ferrari komt niet meer zo sterk voor de dag als dat ze in de maanden juli en augustus deden. "Het is moeilijk om te achterhalen waarom zij iets langzamer lijken te zijn en wij nu iets sneller. We hadden van tevoren niet verwacht zó snel te zijn als dat we waren op het Sochi Autodrom, afgelopen weekend."

Aangezien Suzuka wel wat weg heeft van Silverstone, een baan waarop Vettel dit jaar wist te winnen, houdt Ferrari hoop voor de race op zondag. "We zullen zien wat het gaat worden", klinkt het diplomatieke antwoord van Hamilton op de vraag wie er de bovenliggende partij zal zijn in de Japanse Grand Prix.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen