Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Hield Verstappen eenvoudig achter me"

Lewis Hamilton legde in de Grand Prix van Australië beslag op de tweede plaats, achter teamgenoot Valtteri Bottas. De wereldkampioen is blijer met het teamresultaat dan met zijn persoonlijke uitslag.

Hamilton was vandaag niet opgewassen tegen Bottas en kon zodoende niet anders doen dan de dubbelzege veiligstellen voor Mercedes. Dat moest hij onder andere doen door Max Verstappen van zich af te houden in de laatste fase van de race.

"Ik was in staat Verstappen redelijk eenvoudig achter me te houden, dat was niet het probleem", aldus Hamilton, die zich gevraagd naar het hoe en waarom van zijn gemis aan snelheid in vergelijking met Bottas in raadselen hult: "Ik heb wel een vermoeden, maar we moeten het één en ander bespreken met de engineers." "We hebben echter een goed weekend voor het team achter de rug, dus ik ben blij voor Mercedes. Valtteri heeft het werkelijk fantastisch gedaan. Hij verdiende deze overwinning. Als team hebben we vandaag meer bereikt dan we hadden durven hopen, maar we moeten natuurlijk hard blijven werken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"