© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Hield Verstappen eenvoudig achter me"

Lewis Hamilton legde in de Grand Prix van Australië beslag op de tweede plaats, achter teamgenoot Valtteri Bottas. De wereldkampioen is blijer met het teamresultaat dan met zijn persoonlijke uitslag.

Hamilton was vandaag niet opgewassen tegen Bottas en kon zodoende niet anders doen dan de dubbelzege veiligstellen voor Mercedes. Dat moest hij onder andere doen door Max Verstappen van zich af te houden in de laatste fase van de race.

"Ik was in staat Verstappen redelijk eenvoudig achter me te houden, dat was niet het probleem", aldus Hamilton, die zich gevraagd naar het hoe en waarom van zijn gemis aan snelheid in vergelijking met Bottas in raadselen hult: "Ik heb wel een vermoeden, maar we moeten het één en ander bespreken met de engineers."

"We hebben echter een goed weekend voor het team achter de rug, dus ik ben blij voor Mercedes. Valtteri heeft het werkelijk fantastisch gedaan. Hij verdiende deze overwinning. Als team hebben we vandaag meer bereikt dan we hadden durven hopen, maar we moeten natuurlijk hard blijven werken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen