Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Hamilton hint op Mercedes-contractverlenging: "Ik ben van plan om langer te blijven"

Lewis Hamilton geeft een update over zijn toekomstplannen en laat weten dat hij nog langer in de Formule 1 wil blijven als coureur. Er valt volgens hem namelijk nog heel wat te bereiken in de sport.

Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton laat weten zichzelf nog wel een tijdje in de Formule 1 terug te zien. Zijn huidige contract loopt eind 2023 af en aangezien de zevenvoudig wereldkampioen dan bijna 39 jaar is, was het nog maar de vraag hoelang de Brit nog in de koningsklasse van de autosport blijft.

Naast het feit dat Mercedes-teambaas Toto Wolff eerder al een update gaf over Hamilton's toekomstplannen, hint de Brit voorafgaand aan het GP-weekend in Japan zelf ook op een verlenging van zijn contract. "Ik ben van plan om langer te blijven", begint Hamilton tegenover de media. "Het staat alleen nog niet vast hoelang. Ik voel me goed. Ik hou van wat ik doe. We hebben nog veel werk te verrichten en er is nog veel te bereiken. Ik ben niet van plan om de sport te verlaten."

Hamilton heeft naast zijn carrière als F1-coureur verschillende projecten lopen om meer diversiteit te creëren om onder andere deze sport voor iedereen toegankelijk te maken. Zo heeft de Brit bijvoorbeeld Mission 44 opgezet: een liefdadigheidsstichting die een eerlijke en inclusieve omgeving wil creëren waarin jonge mensen zichzelf kunnen ontplooien.

"Er is nog veel werk aan de winkel in deze sport. Ik kan nu niet stoppen omdat ik nog maar net begonnen ben met het helpen veranderen en creëren van een meer open en inclusieve omgeving hier in deze sport. Ik moet blijven om op dat vlak te blijven helpen", sluit Hamilton af.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"