Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt dat Leclerc het kampioenschap wint van Verstappen

Lewis Hamilton doet vooralsnog niet mee met de strijd om de wereldtitel van 2022, maar bekijkt wel de titelfavorieten. Als hij zou moeten kiezen, dan ziet hij liever Charles Leclerc wereldkampioen worden dan voormalig titelrivaal Max Verstappen.

Na de zevende ronde van het Formule 1-kampioenschap gaat de strijd om de titel nog altijd tussen de coureurs van Ferrari en Red Bull, met Charles Leclerc en Max Verstappen als de favorieten. Daarachter is Mercedes het derde team. De coureurs van de Duitse renstal moeten vooralsnog genoegen nemen met af en toe een podiumplaats als de concurrentie het af laat weten. Lewis Hamilton kan zich met de prestaties van Mercedes nog niet mengen in de strijd om de titel, maar een mening over wie het kampioenschap moet winnen heeft hij natuurlijk wel. Wanneer hem door Corriere Della Serra wordt gevraagd wie het kampioenschap zal winnen, Verstappen of Leclerc, reageert hij lachend: "Je vlakt ons bij Mercedes dus al uit?" "Je moet ons niet onderschatten", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die zich weer richt tot de twee andere topteams. "Ferrari is het sterkst in de kwalificatie, terwijl Red Bull dat in de race is. Toch verandert dat iedere race en Ferrari heeft al laten zien dat ze over een geweldige auto beschikken. Daarnaast is Charles onwijs sterk."

Hamilton een fan van Ferrari

Hamilton looft beide concurrerende teams en haar coureurs, maar heeft duidelijk een favoriet. "Als ik als fan zou kijken, dan zou ik Leclerc aanmoedigen. Ik ben een Ferrari-fan", aldus de Mercedes-coureur. Dit betekent niet dat Verstappen geen ijzersterke rivaal is. "Het is één van de velen waar ik tegen gestreden heb: het zijn er veel. Vanaf Fernando Alonso waren het allemaal coureurs met grote kwaliteiten." Ondanks het feit dat Hamilton een Ferrari-fan is, ziet hij een overstap naar het Italiaanse team niet zo snel zitten. Hij wijst naar zijn tattoo met 'Loyalty' . "Natuurlijk zou het mooi zijn geweest om voor Ferrari te rijden gedurende mij carrière, maar dingen gebeuren met een reden. Mercedes is mijn familie en ik zal altijd een Mercedes-coureur zijn, zoals Stirling Moss dat ook was."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi