Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Hamilton hoopt dat Leclerc het kampioenschap wint van Verstappen

Lewis Hamilton doet vooralsnog niet mee met de strijd om de wereldtitel van 2022, maar bekijkt wel de titelfavorieten. Als hij zou moeten kiezen, dan ziet hij liever Charles Leclerc wereldkampioen worden dan voormalig titelrivaal Max Verstappen.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na de zevende ronde van het Formule 1-kampioenschap gaat de strijd om de titel nog altijd tussen de coureurs van Ferrari en Red Bull, met Charles Leclerc en Max Verstappen als de favorieten. Daarachter is Mercedes het derde team. De coureurs van de Duitse renstal moeten vooralsnog genoegen nemen met af en toe een podiumplaats als de concurrentie het af laat weten.

Lewis Hamilton kan zich met de prestaties van Mercedes nog niet mengen in de strijd om de titel, maar een mening over wie het kampioenschap moet winnen heeft hij natuurlijk wel. Wanneer hem door Corriere Della Serra wordt gevraagd wie het kampioenschap zal winnen, Verstappen of Leclerc, reageert hij lachend: "Je vlakt ons bij Mercedes dus al uit?"

"Je moet ons niet onderschatten", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die zich weer richt tot de twee andere topteams. "Ferrari is het sterkst in de kwalificatie, terwijl Red Bull dat in de race is. Toch verandert dat iedere race en Ferrari heeft al laten zien dat ze over een geweldige auto beschikken. Daarnaast is Charles onwijs sterk."

Hamilton een fan van Ferrari

Hamilton looft beide concurrerende teams en haar coureurs, maar heeft duidelijk een favoriet. "Als ik als fan zou kijken, dan zou ik Leclerc aanmoedigen. Ik ben een Ferrari-fan", aldus de Mercedes-coureur. Dit betekent niet dat Verstappen geen ijzersterke rivaal is. "Het is één van de velen waar ik tegen gestreden heb: het zijn er veel. Vanaf Fernando Alonso waren het allemaal coureurs met grote kwaliteiten."

Ondanks het feit dat Hamilton een Ferrari-fan is, ziet hij een overstap naar het Italiaanse team niet zo snel zitten. Hij wijst naar zijn tattoo met 'Loyalty'. "Natuurlijk zou het mooi zijn geweest om voor Ferrari te rijden gedurende mij carrière, maar dingen gebeuren met een reden. Mercedes is mijn familie en ik zal altijd een Mercedes-coureur zijn, zoals Stirling Moss dat ook was."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

45 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez