© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton hoopt op gevecht met Alonso in 2018

11 dec. 2017 06:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton hoopt dat McLaren en Alonso volgend jaar in staat zijn om zich in de top van de Formule 1 te nestelen. De overstap van Honda naar Renault moet het Britse team hierbij helpen.

Hamilton gunt McLaren succesvol jaar

In Mexico kwamen Hamilton en Alonso elkaar voor het eerst in jaren weer eens tegen op de baan. Het leverde een mooi gevecht op, maar het was een ongelijke strijd tussen beide coureurs. Hamilton hoopt dat hij volgend seizoen vaker kan strijden tegen de Spanjaard.

"Aan het einde van het seizoen had ik een geweldig gevecht met Fernando. Ik zou het prachtig vinden om vaker met hem te strijden, waarbij het verschil kleiner is", laat de Brit aan GPupdate.net weten.

Hamilton koestert warme herinneringen aan het team van McLaren. De Britse renstal gaf hem als jong talent de kans door Lewis op te nemen in het opleidingsprogramma. In 2007 maakte Lewis zijn F1-debuut met Alonso als teamgenoot.

"Vanaf mijn 13e ben ik opgegroeid met McLaren. Ik kijk altijd waar Fernando en het team staan en hou ze nauwlettend in de gaten. McLaren heeft een speciale plek in mijn hart. Het is een fantastisch team met een indrukwekkende historie."

Hamilton gunt zijn oude werkgever en Fernando Alonso een succesvol 2018. Daarbij moeten de Renault-motoren het team helpen.

"Ik hoop echt dat 2018 een goed jaar voor ze wordt. Hopelijk kunnen ze meevechten want ze verdienen een positie in de top. Daarbij hoop ik dat ze met de nieuwe power unit aan kunnen sluiten bij het gevecht om de wereldtitel."

Het laatste podium van McLaren dateert van de GP van Australië. Destijds finishte het team als tweede en derde met Magnussen en Button.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen