Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton hoopt op meer concurrentie in Formule 1

Lewis Hamilton was de afgelopen dagen in Barcelona afgetekend de snelste. En dat op de medium compound. Heel blij wordt Hamilton er echter niet van. Hij wil winnen door strijd, niet door dominantie.

Hamilton werd na afloop van de eerste testvierdaagse door de officiële Formule 1-website gevraagd of hij niet liever zou zien dat de concurrentie wat dichterbij stond. "Absoluut" , zou luidde het resolute antwoord van de viervoudig wereldkampioen. "Hoe dichter alles bij elkaar zit, hoe lekkerder het is om te winnen. Je wilt op gelijk niveau met elkaar de strijd aan gaan, waardoor de kleine verschillen tussen coureurs het verschil maken." Ondanks een hopelijk felle strijd met mensen als Sebastian Vettel en Max Verstappen om de titel, houdt Hamilton zich liever niet teveel bezig met zijn concurrenten. Liever gaat hij uit van zijn eigen kracht. "Dat doen de meeste rijders denk. Het is aan jezelf om hard te trainen en het maximale uit jezelf te halen. Ik wil winnen omdat ik de beste ben, niet omdat anderen steken laten vallen. Ik wil dat mijn tegenstanders hun hoogste niveau halen. Des te vernederender is het als ik ze dan zou verslaan."

Hoewel Lewis Hamilton dit seizoen net als Sebastian Vettel voor een vijfde wereldtitel wil en kan gaan, is de Brit daar in Barcelona naar eigen zeggen nog niet zo mee bezig. "Ik heb alles bij elkaar nog geen volledige dag in die auto gezeten. Natuurlijk leggen we hier een eerste fundament voor mogelijk een volgende titel, maar dat soort gedachten laat ik liever nog niet toe." "Het gaat er nu vooral om dat we rustig en gedisciplineerd ons testprogramma afwerken. We hebben feitelijk ook nog geen idee waar onze concurrenten staan. Ja, Red Bull en Ferrari zien er snel uit, maar zeker weten doen we eigenlijks nog niets."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"