Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton hoort geruchten over Red Bull: "Dan hebben we volgend jaar een mooie strijd"

Lewis Hamilton kwam in de Grand Prix van Mexico als tweede over de streep achter Max Verstappen. Het gat was groot, maar de zevenvoudig wereldkampioen is desondanks optimistisch voor volgend jaar.

Salaris F1 coureurs 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton was ontzettend blij na zijn tweede plaats in de Grand Prix van Mexico. De Mercedes-coureur reed een sterke race en werkte zich vanaf de zesde plaats gestaag op naar voren. Onder andere Daniel Ricciardo en Charles Leclerc moesten er op knappe wijze aan geloven, waarna Hamilton, die soms twijfelde aan de strategie, zijn mediums in een goede staat hield en een podiumplaats opeiste. Het verschil met winnaar Max Verstappen was dan wel bijna veertien seconden, de Brit ziet zijn kansen toch flink toenemen.

"We maken progressie", vertelt Hamilton tegen Sky Sports. "Maar ik heb gehoord dat Red Bull ook progressie boekt, dus we moeten op strategische wijze onze bolide verbeteren. Red Bull is ongelofelijk snel op het rechte stuk. Ze pakken daar al tweeënhalve tiende. Als wij de auto flink kunnen ontwikkelen, hebben we volgend jaar een mooie strijd. Dat weet het gehele team."

De 38-jarige rijder benadrukt dat hij op Mercedes vertrouwt, maar geeft ook toe dat de Zilverpijlen fouten hebben gemaakt. "Het is ons de afgelopen twee jaar niet gelukt om over een goede auto te beschikken. Al onze engineers hebben een eigen visie en willen geen andere auto kopiëren. Ik weet dat we een goede auto kunnen bouwen, dus ik vertrouw volledig op het team. Ik ben trots op ze."

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"