Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Hopelijk bepaalt het niet mijn Formule 1-toekomst"

Lewis Hamilton is op het moment 15 seizoenen actief in de Formule 1. Om verschillende redenen wordt erover gespeculeerd wanneer hij de koningsklasse van de autosport zal verlaten. Hamilton zelf geeft een reden wat ervoor zou kunnen zorgen dat hij zijn contract bij Mercedes niet verlengt.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voor de eerste keer in jaren strijd Lewis Hamilton niet mee voor het kampioenschap, mede doordat de Mercedes-bolide van dit jaar niet competitief genoeg is. Teamgenoot George Russell finishte in zeven van de negen races boven de zevenvoudig wereldkampioen. Dit gegeven heeft de Formule 1-community doen speculeren hoelang de 37-jarige coureur nog in de hoofdklasse van de autosport actief zal zijn.

Het gestuiter van de Mercedes heeft het speculeren nog verder doen aanwakkeren. Zoals in Bakoe te zien was had Hamilton enorm last van het probleem. De wereldkampioen hoopt niet dat het zijn toekomst in de Formule 1 in de weg gaat staan. "Ik verwacht dat we het probleem voor het eind van seizoen hebben opgelost. Dus hopelijk zal het niet iets zijn wat bepalend zal zijn om wel of niet langer door te gaan met racen, maar de tijd zal het leren", vertelt Hamilton aan de media.

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil de zevenvoudig wereldkampioen maar al te graag behouden bij de Duitse renstal. Toen werd gevraagd aan Toto Wolff hoe de toekomst na het aflopen van Hamilton's huidige contract eind 2023 eruitziet, grapte de teambaas: "Praten we nu al over 2024 contracten? In juni 2022?"

"We zijn blij met Lewis en het lijdt geen twijfel dat we dit seizoen en het volgende seizoen op goede voet goed beginnen", wordt hij geqoute door F1.com. "Maar het is te vroeg om 2024 te bespreken. Dat gezegd hebbende, ik kan me geen betere rijderscombinatie wensen."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

31 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"