© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Huidige Pirelli-banden maken wiel-aan-wiel gevechten lastig"

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton haalt opnieuw uit naar bandenleverancier Pirelli die er volgens hem voor zorgt dat wiel-aan-wiel gevechten in de Formule 1 niet meer mogelijk zijn.

In het afgelopen Formule 1-seizoen was in de meeste races slechts één bandenwissel nodig om de race te kunnen uitrijden. Dat betekende vaak ook dat de coureurs niet tot het uiterste konden gaan omdat een éénstopper dan werd gezien als de snelste strategie.

Mercedes-coureur Hamilton baalt flink van deze ontwikkeling. "Sommige races konden we zelfs uitrijden op dezelfde band, maar natuurlijk blijf je dan altijd wel voorzichtig. Ik weet niet hoe het voor de andere coureurs was, maar er waren volgens mij weinig races waarin je echt tot het maximum kon gaan omdat de temperatuur in de banden anders te hoog opliep."

"Hierdoor hebben we al jaren geen echte wiel-aan-wiel gevechten meer gezien in de Formule 1 omdat deze banden die we nu al enige tijd hebben dat niet toelaten."

In het nieuwe Formule 1-seizoen komt Pirelli met slechts drie namen en kleuren voor de banden, namelijk hard (wit), medium (geel) en soft (rood). Daarnaast zijn er straks slechts zes in plaats van zeven compounds beschikbaar. Dit moet de prestatie op de baan verbeteren en tevens ervoor zorgen dat het verschil in rondetijden per compound groter wordt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen