Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Huidige Pirelli-banden maken wiel-aan-wiel gevechten lastig"

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton haalt opnieuw uit naar bandenleverancier Pirelli die er volgens hem voor zorgt dat wiel-aan-wiel gevechten in de Formule 1 niet meer mogelijk zijn.

In het afgelopen Formule 1-seizoen was in de meeste races slechts één bandenwissel nodig om de race te kunnen uitrijden. Dat betekende vaak ook dat de coureurs niet tot het uiterste konden gaan omdat een éénstopper dan werd gezien als de snelste strategie.

Mercedes-coureur Hamilton baalt flink van deze ontwikkeling. "Sommige races konden we zelfs uitrijden op dezelfde band, maar natuurlijk blijf je dan altijd wel voorzichtig. Ik weet niet hoe het voor de andere coureurs was, maar er waren volgens mij weinig races waarin je echt tot het maximum kon gaan omdat de temperatuur in de banden anders te hoog opliep." "Hierdoor hebben we al jaren geen echte wiel-aan-wiel gevechten meer gezien in de Formule 1 omdat deze banden die we nu al enige tijd hebben dat niet toelaten." In het nieuwe Formule 1-seizoen komt Pirelli met slechts drie namen en kleuren voor de banden, namelijk hard (wit), medium (geel) en soft (rood). Daarnaast zijn er straks slechts zes in plaats van zeven compounds beschikbaar. Dit moet de prestatie op de baan verbeteren en tevens ervoor zorgen dat het verschil in rondetijden per compound groter wordt.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami