Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Ik ben liever een ervaren rot dan een jonge hond"

De inmiddels 34-jarige Lewis Hamilton mag dan een van de oudste coureurs in de Formule 1 zijn, aan snelheid ontbreekt het hem niet. Hij zou zijn ervaring dan ook voor geen goud willen ruilen voor jeugdigheid.

Lewis Hamilton twijfelt er geen moment aan wat hij liever heeft: de Britse coureur, die in 2019 mogelijk zijn beste seizoen tot dusver kende in de Formule 1, vindt zijn ervaring in de sport van onschatbare waarde en wil het voor geen goud inruilen voor jeugdigheid.

"Ik voel me geenszins oud", vertelt de zesvoudig wereldkampioen. "Ik voel me nog heel jeugdig en ben gezonder dan ik ooit ben geweest. Natuurlijk had ik toen ik vijfentwintig was de leeftijd aan mijn zijde, maar destijds kwam ik aan ervaring tekort. En die ervaring moet je niet onderschatten, dat is nog waardevoller dan jong zijn", beweert Hamilton.

"Er is ook geen snelle manier om die ervaring en kennis te vergaren waarover ik vandaag de dag beschik. Ik kijk ieder jaar naar hoe ik mijzelf kan verbeteren, of dat nu gaat om hoe fit ik ben, hoe gefocust ik kan zijn of hoeveel energie ik heb, dat maakt niet uit, maar het draagt allemaal bij aan het versterken van mijn natuurlijke vaardigheden."

Wanneer Hamilton een blik werpt op het verleden, dan ziet hij zowaar een totaal ander persoon. "Toen ik negentien was, was ik vreselijk onvolwassen. Ik miste ook kennis van de wereld en van wat het betekent om een goede teamspeler te zijn. Mijn kennis was gewoonweg beperkt, ik kende mijn plaats in die wereld niet. Had ik toen mijn kennis van nu gehad, dan was ik echt geweldig geweest", besluit Hamilton.

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

5 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden