Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Ik had de neiging mezelf te straffen"

Lewis Hamilton is de meest gevierde man in de Formule 1. Hij scoorde zes titels, in de wetenschap dat soms een tweede plaats ook voldoende is om waardevolle punten te scoren. Dat was ooit wel anders.

Hamilton WK 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton is een geboren winnaar. Voor hem is winnen het enige dat telt en soms is daar het nemen van je verlies voor nodig. Dat weet de Hamilton van nu wel, maar daar was hij lang niet altijd van doordrongen.

"Toen ik jonger was, vond ik het heel erg lastig om met verliezen om te gaan. Ik nam de dingen persoonlijk en had de neiging om mezelf te straffen", zo verklaart de wereldkampioen in gesprek met Style.

"Nu weet ik echter dat elke fout een kans is om te leren en jezelf te verbeteren", vervolgt hij. "Om succesvol te zijn in de Formule 1 moet je de sport met passie benaderen en over de mentaliteit om altijd te blijven pushen beschikken."

Hamilton heeft zijn lessen geleerd door de vele jaren ervaring die heeft opgedaan, ervaring waar het de jonge aanstormende garde aan ontbreekt. In zeker zin maant Hamilton die jongens tot rust, of in ieder geval tot geduld.

"Het is heel normaal dat de jonge coureurs het de oudere garde moeilijk willen maken. Maar het is nooit makkelijk om harder te gaan dan mensen die aanzienlijk meer ervaring hebben."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco