© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Ik heb hard gewerkt om ook in Rusland sterk te zijn"

29 sep. 2018 10:30 René Oudman 0 reacties
In de Russische Grand Prix van 2016 kwam Lewis Hamilton als tweede over de meet, vorig jaar kwam de Britse Mercedes-coureur niet verder dan een vierde plaats. Ondanks dat de huidige kampioenschapsleider tweemaal won in Sotsji, noemt hij de baan in Rusland een van zijn minst sterke.

Op de vrijdag voor de Grand Prix van Rusland wist Hamilton toch iedereen achter zich te houden: dankzij een 1.33.385, gereden op hypersofts, besloot de viervoudig wereldkampioen de dag als snelste. Teammaat Valtteri Bottas maakte er een Mercedes één-twee van.

"Het Sochi Autodrom is in de afgelopen jaren een van mijn mindere circuits geweest, vooral vorig jaar ging het niet heel goed. Ik heb veel werk geleverd om tot een goede balans te komen en om verbeterpunten te vinden. Vrijdag is wat dat betreft een goede dag geweest. De positieve resultaten van de afgelopen weken hebben ons in het zadel geholpen om ook hier goed van start te gaan", klinkt de analyse van de 33-jarige Hamilton.

"Voor dit weekend beschikken we over een aantal extra upgrades. Het is motiverend om te zien hoe hard er wordt gewerkt in de fabriek, zo haal ik nog meer uit de wagen."

Bottas is van mening dat Ferrari, ondanks dat zij zelf zeggen dat de vrijdag niet verliep zoals gehoopt, de azen nog even tegen de borst houdt. "Volgens mij kunnen ze nog wel een stukje harder", sprak de man die kort achter zijn teammaat als tweede de eerste dag van het Russische GP-weekend besloot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen