Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Worstelende Hamilton: 'Ik krijg het potentieel van auto niet gevonden'

Lewis Hamilton gaat na de Grand Prix van Azerbeidzjan verrassend aan de leiding van het wereldkampioenschap Formule 1. De Brit geeft echter toe dat hij nog altijd moeite heeft met de auto.

Na afloop van zijn 63e overwinning bij de Grand Prix van Azerbeidzjan was Lewis Hamilton niet tevreden. Hij won de race immers niet geheel op eigen kracht. Dat kwam doordat leider en teamgenoot Valtteri Bottas uitviel met een lekke band en nummer twee Sebastian Vettel zijn banden blokkeerde en rechtdoor schoot in de eerste bocht. Na afloop van de race vertelde Hamilton dat hij nog altijd moeite heeft met de auto: "Ik worstelde het hele weekend met de wagen en ik heb moeite om het ware potentieel ervan te vinden."

Hamilton ziet dat Ferrari nog steeds voor ligt op de Mercedessen: "We liggen nog steeds achter op de Ferrari's. In Azerbeidzjan had ik geluk. Ik geloof niet dat hun auto veel beter is dan die van ons, maar wel dat ze hun banden beter gebruiken." Teamgenoot Bottas was onfortuinlijk, omdat hij vlak voor het einde van de Grand Prix een lekke band kreeg en buiten de punten viel. Hamilton zocht de Fin na de race op: "M ijn vader zei altijd tegen me dat ik nooit op moet geven en dat deed ik dan ook niet. Maar Bottas verdiende de overwinning en daarom heb ik hem na de race opgezocht om hem op te beuren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"