Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Hamilton: "Ik sprong een gat in de lucht toen ik Schumacher voorbij zag komen"

In 1996 bezocht Lewis Hamilton voor de eerste keer een Grand Prix. Als kleine jongen maakte de huidige wereldkampioen een onvergetelijke ervaring mee. De gedachten aan die ervaring doen de Brit dromen van de oude V12 en V10 motoren.

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton liet al vaker weten niet tevreden te zijn met de huidige V6-turbomotoren. Volgens de Mercedes-coureur maken de motoren te weinig geluid. Tegenover de Gazzetta dello Sport sprak Hamilton over zijn eerste ervaring met de Formule 1 die van grote invloed is op zijn huidige denkwijze.

"Met mijn vader bezocht ik in 1996 de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Ik weet nog goed dat ik een gat in de lucht sprong van blijdschap toen ik Michael Schumacher voor de eerste keer voorbij zag komen. Het geluid van die wagen gaf me kippenvel en ik weet nog goed dat mijn maag blokkeerde van de sensaties die door mijn lichaam gingen!"

"Natuurlijk begrijp ik dat we op dit moment in een ander tijdperk leven en dat dingen in het leven nu eenmaal veranderen. Toch is dat af en toe moeilijk om te accepteren aangezien ik ben opgegroeid met de jaren tachtig en negentig van de Formule 1. Die motoren waren zo cool! Ik hoop dan ook stiekem dat we ooit nog met die motoren mogen rijden in de Formule 1. De emoties die het geluid van een V10 of V12 geven zijn namelijk onbetaalbaar."

Naast de veranderde wagens en motoren, moeten ook de coureurs meegaan met de tijd. Toch denkt Hamilton niet dat hij als coureur zijnde veel is veranderd in de afgelopen tien jaar. "Ik ben nog steeds dezelfde coureur die ik was bij mijn debuut in 2007. Natuurlijk heb ik meer ervaring opgedaan en veel bijgeleerd, maar toch ben ik dezelfde coureur. Ik beschik nog steeds over dezelfde basissnelheid, alleen heb ik mezelf wat moeten aanpassen aan de huidige F1-wagens."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten