Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Ik train al mijn hele leven voor dit gevecht met Verstappen"

Lewis Hamilton kan de komende weken geschiedenis schrijven door voor de achtste keer wereldkampioen te worden. Dan moet hij wel eerst Max Verstappen verslaan. En laat dat nou net zijn waar hij al zijn hele leven voor heeft getraind.

Lewis Hamilton wil de druk vol op Max Verstappen zetten tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië, om zo uiteindelijk zijn achtste wereldtitel te kunnen veroveren. Ook al won hij de laatste twee races, hij blijft op zijn hoede voor de Nederlander. "Het is nooit goed om er van uit te gaan dat je concurrent het nadeel heeft. Elke keer opnieuw komt Red Bull sterk terug, dus we moeten er vanuit gaan dat ze dat dit weekend ook zullen doen. Daarom moeten we alles geven", zegt hij bij Sky Sports . Verder durft Hamilton nog weinig te zeggen over het weekend in Jeddah. "We weten niet hoe het zal gaan, oprecht niet. Wel hebben we ons zo goed mogelijk voorbereid met alle onbekende factoren. Ik geloof oprecht dat we het beste team zijn, dus we moeten ons werk doen."

Hamilton traint al zijn hele leven

Bij Mercedes heeft men in ieder geval veel vertrouwen in een goede afloop van het raceweekend, benadrukt Hamilton. "Iedereen gelooft er in en dat is mooi." "Persoonlijk ben ik meer relaxed dan ooit", vervolgt de Brit. "Ik maak me niet druk, ik heb er zin in. Ik kijk uit naar het duel, het gevecht, de uitdaging die op ons afkomt. Het wordt lastig, maar ik train al mijn hele leven voor dit moment." Wat er ook moge gebeuren, Hamilton zal tevreden terugkijken op zijn strijd met Verstappen. "Ongeacht het resultaat aan het einde zal ik niet terugkijken en wensen dat ik iets anders had gedaan. Ik heb veel geleerd, ik ben veel gegroeid en ik heb alles gegeven. Voor mij is dat genoeg."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024