Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton in extase na P2: "Beste resultaat in lange tijd!"

De overwinning zat er niet in, maar Lewis Hamilton is meer dan tevreden met de tweede positie tijdens de sprintrace in China.

Hamilton Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het Grand Prix-weekend in China begon goed voor Lewis Hamilton. Hij reed de tweede tijd in de sprintkwalificatie op de vrijdag en bij de start was de Mercedes-coureur beter weg dan polesitter Lando Norris. Norris deed nog een alles-of-niets-poging om zijn bolide naast die van Hamilton te houden in de eerste bocht, maar schoot wijd en moest zijn verlies nemen met een uiteindelijke zevende plaats.

Ondertussen kon de zevenvoudig wereldkampioen relatief rustig het veld leiden, totdat Max Verstappen in zijn spiegels verscheen. De Nederlander startte de sprintrace vanaf de vierde positie en nadat hij Fernando Alonso op P2 voorbij reed keek hij bij de zevenvoudig wereldkampioen of daar ook een gaatje te vinden was. Mede door een fout van Hamilton ging de Nederlander een ronde later aan hem voorbij. Hamilton finishte op de tweede plek.

Blij en dankbaar

Na de sprint verschijnt een vrolijke Hamilton voor de camera. Hij kijkt eerst zijn ogen uit met alle fans in China en groet ze in het Chinees. Vervolgens zegt hij: "De mensen hier.... elk jaar dat ik hier kom krijg ik zoveel support."

Ondanks dat de overwinning uiteindelijk te hoog gegrepen was, is de Brit meer dan tevreden: "Het is het beste resultaat wat ik in lange tijd gehad heb. Dus ik ben natuurlijk super blij en dankbaar. Natuurlijk konden we het gevecht met Red Bull niet aangaan, maar dit is een enorme stap in de goede richting", legt de zevenvoudig wereldkampioen uit.

Hij geeft toe dat de weersomstandigheden tijdens de sprintkwalificatie ook mee hebben gespeeld met het behalen van de tweede positie in de sprintrace: "De regen helpt natuurlijk al. De race was zwaar, en ik denk als ik verder achteraan had gestaan dat ik wat meer moeite had gehad. Maar ik ben achter veel dingen van de auto gekomen door deze korte stint, dus ik kijk uit naar zondag."

Minder vertrouwen in de kwalificatie voor de race

Vanwege het sprintformat moeten de twintig Formule 1-coureurs een paar uur later alweer aan de start van de kwalificatie voor de race verschijnen. Hamilton is realistisch rondom zijn verwachtingen voor de kwalificatie: "We zijn nog steeds niet zo snel over één ronde als de Ferrari's, de Red Bulls en de McLarens. Ik denk dat McLaren sowieso voor ons zit. En misschien Aston Martin ook, al zullen we daar waarschijnlijk dicht bij zitten. We zullen het zien, maar ik verwacht niet dat ik ga vechten voor de eerste rij."

Er is nog wel een lichtpuntje: "Gelukkig kunnen we wat aanpassingen doen, dus hopelijk kunnen we de auto de komende drie uur wat verbeteren zodat we een betere kwalificatie afwerken."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Gedecideerd over eigen toekomst: "Wolff weet dat ook"