Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton in gesprek met nieuwe F1-baas over knielen

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton wil graag een gesprek aanknopen met de kersverse Formule 1-baas Stefano Domenicali over het al dan niet knielen voorafgaand aan een Formule 1-race.

M256865
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In zijn strijd tegen racisme en voor meer gelijkheid en diversiteit trad Lewis Hamilton vorig jaar in de Formule 1 regelmatig op de voorgrond. Mede door zijn initiatief werd er bijvoorbeeld een protest gehouden voorafgaand aan elke Formule 1-race, waarbij alle coureurs een statement maakten tegen racisme in de #WeRaceAsOne-campagne. Sommigen knielden daarbij, sommigen niet. Of dat dit jaar weer gaat gebeuren is nog niet bekend, maar Lewis Hamilton gaat het er met de Formule 1-baas Stefano Domenicali over hebben.

"Iedereen moet zijn eigen beslissing kunnen nemen", zo begint de Brit in gesprek met onder meer RacingNews365 zijn verhaal als hij wordt gevraagd of het in 2021 weer een ding wordt voorafgaand aan elke Grand Prix. "Het is een symbolisch gebaar, dat op sommige momenten een grote impact kan hebben. Of we het dit jaar weer gaan doen is nog niet besloten, maar ik verwacht dat we daar met Stefano over zullen gaan spreken in Bahrein."

Hamilton heeft al door laten schemeren dat hij dit jaar meer actie wil zien, in plaats van dat hij alleen de discussie aan wil wakkeren. Hij noemde het zelfs zijn voornaamste doel, belangrijker dan het winnen dan de wereldtitel. Het al dan niet knielen is daarom niet van cruciaal belang voor de Brit. "Knielen is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Verandering is mogelijk jen verandering is ook nodig."

Niet iedereen knielde samen met de Brit afgelopen jaar, al deed wel iedereen mee aan het protest voorafgaand aan elke race door kleding te dragen met daarop een boodschap tegen racisme. "Iedereen maakt zijn eigen keuze", benadrukt Hamilton. "Ik denk dat we veel kunnen bereiken. Vorig jaar stond er in Oostenrijk bijvoorbeeld voor het eerste een jonge, zwarte vrouw op het podium. Dat geeft iedereen thuis voor de tv mogelijk het idee dat het ook mogelijk is om engineer te worden, ongeacht je huidskleur."

Ook interessant:

Video: Dit is er nieuw aan de Mercedes waarmee Red Bull verslagen moet worden

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1