Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton in tranen na historische zege: "Dacht niet goed genoeg te zijn"

Lewis Hamilton is zeer geëmotioneerd na zijn eerste zege sinds lange tijd in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen had het zeker niet makkelijk, maar wist zijn laatste thuisrace voor Mercedes met een overwinning af te sluiten.

Hamilton race Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een hele tijd geleden, maar Lewis Hamilton weet weer wat winnen is in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen wist voor het eerst sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 weer een race te winnen en was logischerwijs tot tranen toe geroerd na afloop van zijn thuisrace.

"Sinds 2021 sta ik elke dag op om te vechten, te trainen en zo hard mogelijk te werken met dit geweldige team. En dit was mijn laatste Britse Grand Prix met het team, dus ik wilde zo graag winnen, omdat ik van ze hou. Ik waardeer ze enorm voor al het harde werk dat ze er al die jaren in hebben gestoken. Ik ben iedereen in dit team, iedereen bij Mercedes en al onze partners, eeuwig dankbaar. En dan zijn er nog de ongelofelijke fans. Ik kon ze elke ronde zien toen ik langs kwam. Er is gewoon geen beter gevoel dan hier vooraan te eindigen."

Hamilton geeft daarbij aan hoe zwaar het was om zo'n lange tijd niet te winnen. "Het is zo moeilijk. Maar ik denk dat het belangrijk is dat je blijft opstaan en je diep blijft gaan, zelfs als je het gevoel hebt dat je op de bodem zit. Er zijn zeker dagen geweest tussen 2021 en dit moment waarop ik niet het gevoel had dat ik goed genoeg was om terug te komen op het niveau dat ik nu heb. Maar het belangrijkste is dat ik geweldige mensen om me heen had die me bleven steunen. Als ik zag hoe het team zich inspande, moedigde me dat echt aan om hetzelfde te doen. En mijn fans, die ik over de hele wereld zie, zijn zo ondersteunend geweest. Dus heel veel dank aan iedereen in de fabriek. Ik hou van iedereen hier!", zo sluit Hamilton af.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'