Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton in zevende hemel: "Auto verandert in een racemachine!"

Lewis Hamilton leek zichzelf stiekem zelfs een beetje te verrassen toen hij er tijdens de kwalificatie in Spanje met de derde startpositie vandoor ging. De Mercedes-coureur durft wel te wedden dat ook deze prestatie weer bewijst dat het team serieuze stappen in de goede richting zet.

Hamilton FP3 Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De onderlinge verschillen waren echt bijzonder klein tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje, maar Lando Norris trok uiteindelijk aan het langste eind in de strijd om pole. Een groot deel van de aandacht ging tijdens de sessie naar de strijd tussen Norris en Max Verstappen, maar Lewis Hamilton wist achter de beide heren een keurige ronde neer te zetten waarmee hij de derde startpositie bemachtigde.

Hamilton stak na afloop van de kwalificatie dan ook niet onder stoelen of banken dat hij ontzettend blij is met deze prestatie. "Ik ben echt heel erg blij, ook om hier te zijn! Ik ben gewoon heel dankbaar dat ik de top drie kon halen, want we hebben het echt lastig dit jaar. Maar iedereen werkt zo hard in de fabriek en het is zo fijn dat we die kleine stappen nu kunnen zetten! We komen echt steeds dichter bij de concurrentie."

De zevenvoudig wereldkampioen verraste vooral zichzelf met deze mooie prestatie, want hij had zelf niet durven dromen van een startpositie in de top drie. "Ik zag het sowieso al niet gebeuren dat we mee konden doen in de strijd om pole, maar hier en daar zie ik echt al wel dat het er wel aan zit te komen. Misschien zitten we binnenkort wel een stuk dichterbij! Maar tot dat moment aanbreekt ben ik gewoon heel dankbaar." 

Hamilton nam, zoals we van hem gewend zijn, ook nog kort de tijd om zijn team te bedanken voor al het harde werk. "We hebben echt hele grote stappen gezet en dat hebben we echt te danken aan alle mensen die in de fabriek werken. Zij ontwerpen het design en zorgen ervoor dat we alle nieuwe onderdelen zo snel mogelijk kunnen gebruiken. Onze auto verandert nu langzaamaan in een racemachine en ik hoop echt dat we de jongens in de voorhoede daarmee uit kunnen dagen!" 

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"