Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Hamilton is dit jaar een klasse apart"

Lewis Hamilton is hard op weg om zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. De Mercedes-coureur heeft niet langer een dominante bolide, maar presteert zelf buitengewoon.

Drie van zijn vier wereldtitel behaalde Hamilton bij het team van Mercedes, dat alle titels vanaf 2014 tot heden wist te veroveren. Criticasters van de Brit zijn van mening dat hij erg veel te danken had aan de dominantie van Mercedes, maar dit seizoen moet Lewis het echt op eigen kracht doen.

WTCR-coureur Tom Coronel toont zich in gesprek met RACINGNEWS365 zeer onder de indruk van Hamilton. "De afgelopen jaren riepen veel mensen dat hij kampioen werd omdat hij de beste auto had. Natuurlijk was die Mercedes bijzonder goed, maar je moet het als coureur nog wel doen. Hamilton wordt dit jaar kampioen omdat hij als een kampioen rijdt. Hij is echt een klasse apart."

Coronel geniet ook van de vechtersmentaliteit van Hamilton dit jaar. Zo won hij de Grand Prix van Duitsland nadat hij vanaf de veertiende positie aan de race was begonnen. "Soms is het een straatschoffie dat nooit opgeeft en vanuit geslagen positie zich toch weer naar voren knokt." "Dat gaat ook in het koppie van Vettel zitten, zoals we in Duitsland zagen. Lewis blijft gewoon altijd cool, houdt zijn hoofd erbij. Dat mist Vettel, waardoor Hamilton nu optimaal kan profiteren, maar het is zijn eigen kwaliteit waardoor hij dit jaar die titel gaat pakken."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst