© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

"Hamilton is dit jaar een klasse apart"

19 sep. 2018 11:30 Ruud Dimmers 3 reacties
Lewis Hamilton is hard op weg om zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1 te veroveren. De Mercedes-coureur heeft niet langer een dominante bolide, maar presteert zelf buitengewoon.

Drie van zijn vier wereldtitel behaalde Hamilton bij het team van Mercedes, dat alle titels vanaf 2014 tot heden wist te veroveren. Criticasters van de Brit zijn van mening dat hij erg veel te danken had aan de dominantie van Mercedes, maar dit seizoen moet Lewis het echt op eigen kracht doen.

WTCR-coureur Tom Coronel toont zich in gesprek met RACINGNEWS365 zeer onder de indruk van Hamilton. "De afgelopen jaren riepen veel mensen dat hij kampioen werd omdat hij de beste auto had. Natuurlijk was die Mercedes bijzonder goed, maar je moet het als coureur nog wel doen. Hamilton wordt dit jaar kampioen omdat hij als een kampioen rijdt. Hij is echt een klasse apart."

Coronel geniet ook van de vechtersmentaliteit van Hamilton dit jaar. Zo won hij de Grand Prix van Duitsland nadat hij vanaf de veertiende positie aan de race was begonnen. "Soms is het een straatschoffie dat nooit opgeeft en vanuit geslagen positie zich toch weer naar voren knokt."

"Dat gaat ook in het koppie van Vettel zitten, zoals we in Duitsland zagen. Lewis blijft gewoon altijd cool, houdt zijn hoofd erbij. Dat mist Vettel, waardoor Hamilton nu optimaal kan profiteren, maar het is zijn eigen kwaliteit waardoor hij dit jaar die titel gaat pakken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen