© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

"Hamilton is een erg goede coureur, maar heeft wel veel geluk"

01 feb. 12:00 René Oudman 2 reacties
In vier van de laatste vijf Formule 1-seizoenen werd Lewis Hamilton wereldkampioen. De inmiddels 34-jarige Brit schroefde in dienst van Mercedes, waarvoor hij sinds 2013 actief is, zijn aantal WK's zodoende op van één naar vijf. Formule 1-legende Jackie Stewart meent dat Hamilton ook wel een beetje geluk heeft gehad.

Stewart, zelf een drievoudig wereldkampioen, wil het talent van zijn mede-Brit niet bagatelliseren. In gesprek met Motorsport.com stelt de 79-jarige Schot dat Hamilton sowieso een van de beste Formule 1-rijders van het huidige tijdperk is.

"Lewis rijdt echter niet alleen ontzettend goed, hij heeft ook het beste team ter wereld achter zich staan, dat hem daarnaast ook nog voorziet van waanzinnige motoren", analyseert Stewart, die zelf zijn Grands Prix reed in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. "Uiteraard doet hij het ontzettend goed, dat staat buiten kijf", wijst de voormalig coureur naar de amper fouten makende Hamilton.

"Toen ik Matra verliet", blikt Stewart terug op de periode na zijn eerste van drie titels, "verkaste ik naar March. Dat was een uitdaging! Als Lewis Mercedes zou verlaten om bij een minder competitief team aan de slag te gaan, dan zou dat uitdagend zijn. Lewis heeft het verschrikkelijk goed gedaan in recente jaren, maar hij heeft ook wel geluk gehad."

Stewart meent dat het Hamilton eigenlijk voortdurend voor de wind gaat. "Hij debuteerde voor het team dat destijds de beste wagen had", wijst de Schot naar McLaren, "omdat de teambaas van die stal (Ron Dennis, red.) het in hem zag zitten."

In twaalf seizoenen op het hoogste niveau heeft Hamilton zoals bovengenoemd vijfmaal de wereldtitel veroverd, hij boekte maar liefst 73 Grand Prix-zeges. Een ongekende 83 keer vertrok de Brit bovendien vanaf poleposition, na in de kwalificatie de snelste ronde te hebben gereden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen