© Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Hamilton is enkel op de baan mijn rivaal, niet daarnaast'

Sebastian Vettel is klaar voor een nieuwe strijd met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Toch denkt hij nog niet aan een volgende titel.

Ferrari-coureur nog niet bezig met binnenhalen vijfde titel

Sebastian Vettel heeft alles in de Formule 1 al een keer meegemaakt en kan met vier wereldtitels nu al terugkijken op een meer dan geslaagde carrière. De 30-jarige Duitser licht in gesprek met het Duitse Sportbild echter toe waarom hij nog niet klaar is met de Formule 1.

"Ik ben nog altijd tot op het bot gemotiveerd en hongerig naar succes. Mijn leeftijd doet daar niets aan af. Het is aan jezelf om te bepalen wanneer je nog snel genoeg bent om vooraan mee te strijden."

Natuurlijk jaagt Vettel op een vijfde wereldtitel, maar de Ferrari-coureur zegt daar in deze fase van het seizoen niet voortdurend mee bezig te zijn: "Je moet niet zo ver vooruit willen kijken. Het risico bestaat dat je dan bepaalde stappen in de ontwikkeling mist, omdat je té gefocust bent op het eindresultaat."

Vettel deelt de honger naar een vijfde titel met Mercedes-coureur Lewis Hamilton, zijn aartsrivaal. Vettel heeft veel respect voor de Brit: "Hij heeft vier titels gewonnen en is een van de allerbeste F1-coureurs, en ja, hij is mijn grootste rivaal. Maar dat is hij alleen op de baan en niet daarnaast."

De rivaliteit kwam vorig jaar in Bakoe tot uiting toen Sebastian Vettel zijn kalmte verloor en bewust tegen de auto van Hamilton stuurde. Daar is veel over gezegd en schrijven, net als over zijn andere uitingen van onvrede en emoties. 

"Ik deal met de kritiek die ik daarover krijg", zegt Vettel daarover. "Er zijn bepaalde grenzen, en soms ga ik daarover heen. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Ik stel mezelf vaak de vraag of ik iets anders had kunnen doen, maar wat gebeurd is, is gebeurd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen