Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton is klaar voor de titelstrijd en zet Verstappen en Leclerc op scherp

Een week voorafgaand aan de eerste Grand Prix van het seizoen heeft Lewis Hamilton een waarschuwingssalvo afgeschoten richting zijn concurrentie.

Met zes wereldkampioenschappen op zijn naam, waarvan vijf in de laatste zes seizoenen, is Lewis Hamilton de te kloppen man in de Formule 1. Het is geen geheim meer dat er twee jonge honden zijn opgestaan die de Brit maar al te graag van zijn troon af willen stoten. Hamilton zelf is daar zeker van de op de hoogte, maar de 35-jarige coureur maakt zich er niet druk om: "Al sinds de dag dat ik mijn eerste wereldkampioenschap won, toen ik tien jaar oud was, heeft iedereen mij in zijn vizier. Ik ben altijd al de enige zwarte coureur geweest en ik doe altijd mee om de overwinningen. Komend seizoen zal dus niet anders zijn dan de vorige 27. Ik voel me dan ook heel comfortabel", zo wordt de Brit geciteerd door het Britse The Sun . "Het is positief als de concurrentie het op jou heeft gemunt en jou wil verslaan, want je wilt altijd dat iedereen alles geeft om jou te verslaan. Als het ons dan lukt om voor hen allemaal te eindigen, dan voelt dat alleen maar beter", erkent Hamilton, die nooit had verwacht de successen te behalen die hij inmiddels heeft behaald. "Toen ik bij Mercedes kwam, geloofde ik erin dat we overwinningen zouden gaan behalen, maar zoveel als we nu hebben gewonnen? Absoluut niet. Het is echter geen toeval dat we als organisatie zoveel hebben gewonnen, want het hele team, elk individu, is enorm gefocust. Iedereen heeft onze consistentie kunnen zien de afgelopen jaren, dat lukt niet zomaar, dat lukt alleen door heel goed werk te leveren en goed met elkaar te communiceren", aldus de zesvoudig wereldkampioen, die ook op Instagram laat zien beter voorbereid dan ooit te beginnen aan het nieuwe seizoen. "Elk jaar probeer ik de beste balans om zo op alle vlakken optimaal te kunnen presteren. Het is niet makkelijk, maar ik doe er alles aan, ik luister naar mijn lichaam en verzorg het zo goed mogelijk. Dit jaar ben ik fitter en sterker dan de voorgaande jaren, en daar ben ik heel blij mee. Op weg naar de eerste race van het seizoen ben ik beter voorbereid dan ik ooit ben geweest."

B9cjHvzhVj0

Dit bericht bekijken op Instagram Every year I try to find the right balance between being the fittest athlete I can be, a good businessman and deliver on all platforms. It is far from easy but I give it my all. I listen to my body, fuel it to the best of my knowledge. This year, I’ve managed to push further and be fitter and stronger than the years before which I’m so happy about. I feel more ready than ever as I embark on my journey to the first race of the season. I just want to encourage you all out there, your body and mind are one. Take care of it, feed your body and your mind with the right ingredients. Health is wealth! If you believe you can’t do something that is just the wrong attitude because you can do anything you put your mind to. You need to develop a positive frame of mind and working out will help you do that and feel better about yourself. I know you can do it, now you need to know it too!! #teamlh #youcandoit #believeinyourself Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op 7 Mrt 2020 om 12:36 (PST)

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"