Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Hamilton is net zo'n kwalificatiewonder als Senna"

Negenvoudig Formule 1-Grand Prix-winnaar Mark Webber is van mening dat Lewis Hamilton wat kwalificaties betreft zeker zo'n beest is als dat Ayrton Senna ooit was: "Die twee doen niet voor elkaar onder."

"Ik heb het al vaker gezegd en ik zeg het nu weer. Lewis Hamilton is in mijn ogen de beste coureur over één ronde genomen sinds Ayrton Senna. Sterker nog, ik denk zelfs dat hij op dat gebied niet onder doet voor de Braziliaan", zo laat Mark Webber in gesprek met Speedcafe.com optekenen.

"Lewis weet op de zaterdag iets te vinden waar niets of niemand tegen op is gewassen. Zijn snelheid is dan 'devastating'. Hij is in kwalificaties beter dan ene Michael Schumacher, dat wil wel wat zeggen." Heeft Hamilton dan helemaal geen zwaktes? Webber moet het antwoord op die vraag schuldig blijven: "Ik heb geen idee wat zijn zwakheden zijn en juist dat maakt hem zo gevaarlijk." "Hij was de laatste maanden Sebastian Vettel in alle opzichten de baas. We hebben het in de afgelopen jaren allemaal zwaar gehad tegen hem en dat maakt hem tot de succesvolle coureur die hij is."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'