Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton jaagt niet op records Michael Schumacher

Met nog slechts zes races te gaan, heeft Hamilton de beste papieren in huis om de wereldtitel dit seizoen te pakken. Voor de Brit wordt het dan alweer zijn vierde wereldtitel. Is hij in staat om het record van Michael Schumacher met maar liefst zeven wereldtitels te evenaren of zelfs te kloppen?

Michael Schumacher verloor onlangs zijn polerecord aan Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur stond inmiddels al 67 keer op pole. Een record wat alleen nog maar zal toenemen aangezien Hamilton waarschijnlijk nog wel een tijdje actief is in de Formule 1. De vraag is dan ook of Hamilton zijn zinnen nu heeft gezet op het aantal wereldtitels. Dit record staat al jarenlang op naam van Michael Schumacher en wordt voorlopig nog niet geëvenaard. Vettel staat er wat dat betreft het beste voor, hij bezit inmiddels al vier titels en kan dus in theorie dit seizoen op vijf komen. De Duitser heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat hij maar al te graag degene wil zijn met de meeste titels. Hamilton laat in ieder geval in gesprek met WTF1 weten dat hij zich daar niet mee bezighoudt.

"Heel eerlijk, elke wereldtitel was tot nu toe al erg lastig om te halen. Ook nummer vier is erg lastig en nog helemaal niet zeker dit seizoen. Wie zegt dat we überhaupt in de buurt gaan komen van het record van Michael? Persoonlijk heb ik helemaal niet de intentie om daar op te jagen." Hamilton laat vervolgens wel weten dat hij graag een ander record van Schumacher wil afpakken. Schumacher bezit namelijk ook het record van de meeste overwinningen. De Duitser won maar liefst 91 races. Voor Hamilton staat de teller nu op 60. "Het lijkt me uitdagender om te jagen op de meeste overwinningen. Records zijn er om verbroken te worden. Of dat uiteindelijk door mij gebeurt, dat weet ik niet."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"