Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton juicht ingrijpende veranderingen Mercedes nu wél toe

Volgens Lewis Hamilton zal Mercedes niet van de ene op de andere dag weer helemaal terug zijn aan de voorkant van de Formule 1-grid. Het team is nu weliswaar een nieuwe weg ingeslagen, maar het zal denkt hij niet leiden tot snel succes.

Na een opnieuw desastreus begin van het jaar zagen we achter de schermen wat wijzigingen bij Mercedes. James Allison keert na twee jaar afwezigheid weer terug als technisch directeur, terwijl Mike Elliott die post verlaat en zich schikt in de rol van Chief Technical Officer. Op die manier is Allison weer wat meer hands on bezig met de huidige F1-bolide en hoopt Mercedes het tij op termijn te kunnen keren. Als Lewis Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar die wijzigingen, klinkt hij positief. "James heeft altijd nog deel uitgemaakt van het team. Hij focuste zich echter op een wat ander vlak, maar nu hij weer terugkeert op zijn oude positie, zal dat het team alleen maar beter maken. Hij heeft enorm veel ervaring, dus het is geweldig voor het team, zeker met het oog op wat we op en naast de baan willen bereiken."

Updates

Mercedes zal de komende races met nieuwe onderdelen komen, om zo hopelijk de eerste stappen te zetten na een opnieuw tegenvallende seizoensstart. Hamilton houdt echter een slag om de arm en denkt niet dat zijn team plots vooraan zal staan. "Het zal een upgrade zijn, maar het is meer het begin van een nieuw ingeslagen weg. Het is dezelfde auto, dus we zullen niet opeens zo goed zijn als we aan de start van het seizoen hadden gehoopt. Zo snel gaat het niet." "Het duurt even om stappen te zetten, maar het is mooi om te zien hoe hard er is gewerkt. Ik kijk er naar uit." De opmerkingen van Hamilton staan in zekere zin haaks op wat Hamilton enkele weken geleden nog riep. Toen was het team in de bestaande structuur volgens Hamilton prima in staat om de problemen het hoofd te bieden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"