Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Fernando Alonso

Hamilton juicht terugkeer Alonso toe: "Dan voel ik me niet meer zo oud"

Lewis Hamilton ziet Fernando Alonso graag terugkeren in de Formule 1, zo vertelt hij. Daar heeft de Brit, die in het seizoen 2007 teamgenoot was van de Spanjaard, meerdere redenen voor.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lewis Hamilton moedigt een terugkeer van Fernando Alonso in de Formule 1 aan, maar meent wel dat zijn oud-teamgenoot en rivaal niet in de weg moet staan van jonge, talentvolle coureurs: "Ik zou om te beginnen heel blij zijn dat ik dan niet meer de oudste ben!", zo grapt Hamilton, die momenteel overigens niet de oudste man op de grid is. Dat is namelijk Kimi Raikkonen.

"Fernando is een coureur die zichzelf al lang en breed bewezen heeft, maar hij is van harte welkom. Er zijn natuurlijk wel genoeg jonge coureurs die momenteel aan de deur van de Formule 1 kloppen en er zijn maar een twintigtal stoeltjes te vergeven. Als die niet goed genoeg zijn, dan is er voor Alonso altijd plek", zo vertelt Hamilton tegenover onder andere RacingNews365.

De oud-coureur van Minardi, Renault, McLaren en Ferrari is niet de eerste grote naam die er voor zou kiezen om na enkele jaren terug te keren in de sport. Ook Formule 1-legende Michael Schumacher maakte een comeback. Hamilton begrijpt dat verlangen om terug te komen wel.

"Racen is iets wat je al je hele leven hebt gedaan, dus het is logisch dat coureurs terug willen komen naar de Formule 1, zoals ook Schumacher dat deed. Ik heb niet met Fernando gesproken, dus ik heb geen idee hoe veel hij het mist. Een terugkeer van hem zou absoluut niet slecht zijn voor de sport en ik zou hem maar al te graag verwelkomen", aldus de Mercedes-coureur.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

7 reacties