© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton kan opgelucht ademhalen: geen tijdstraf na Duitse GP

22 jul. 2018 19:25 René Oudman 4 reacties
Een zucht van verlichting in het kamp-Mercedes: Lewis Hamilton mag zijn zege, behaald tijdens de Grand Prix van Duitsland, behouden. De wedstrijdleiding onderzocht het akkefietje waarbij de Brit zich niet aan de regels omtrent het inrijden van de pitstraat leek te houden, maar besloot de WK-leider geen tijdstraf te geven. Wel krijgt Hamilton een reprimande. De uitslag van de wedstrijd op de Hockenheimring blijft zodoende zoals deze na het vallen van de vlag werd opgemaakt.

Tijdens de Safety Car-fase, die uitgeroepen werd na het incident van Sebastian Vettel, doken veel rijders naar binnen voor nieuw rubber. Hamilton was dit ook van plan en stuurde richting de pitstraat, maar veranderde op het laatste moment van lijn. Mercedes had de Brit namelijk gesommeerd om buiten te blijven. Hierdoor erfde Hamilton de leiding, een plaats die hij tot het vallen van de vlag wist te verdedigen.

Door het uitvallen van Vettel heeft Hamilton zijn achterstand op de Duitser omgebogen in een voorsprong: met zeventien punten meer dan zijn Duitse rivaal reist de 66-voudig Grand Prix-winnaar af naar Hongarije.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen