© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Hamilton kan record Michael Schumacher dit weekend evenaren

26 jul. 2017 15:22 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton kan zaterdagmiddag zijn 68ste poleposition in de Formule 1 behalen. De Mercedes-coureur komt dan op gelijke hoogte met Formule 1 legende Michael Schumacher. De Duitser heeft het record al jarenlang in handen, maar Hamilton neemt dit waarschijnlijk in de komende races over.

Hamilton kan op gelijke hoogte komen met F1-legende Schumacher

De Grand Prix van Groot-Brittannië verliep perfect voor Hamilton met de pole, overwinning en snelste ronde. Daarnaast lag de Brit alle ronden aan de leiding van de race. Mede door de lekke band van Sebastian Vettel bedraagt het verschil in de titelstrijd nog maar één punt.

In Hongarije pakt of Vettel of Hamilton normaal gesproken de titel 'zomerkampioen'. Een titel waar in theorie Valtteri Bottas ook nog aanspraak op maakt, maar dna moeten Vettel en Hamilton een complete offday hebben.

Voor Lewis Hamilton ligt er een ander record op de loer, namelijk dat van het meeste aantal polepositions in de Formule 1. Als de Brit in zijn carrière nog een pole weet te behalen komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen