Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton keurt radicale Mercedes-wijzigingen op voorhand af

Mercedes is voor het tweede jaar op rij matig aan een Formule 1-seizoen begonnen, maar radicale veranderingen zijn volgens Lewis Hamilton niet nodig. Hij wijst hierbij naar zijn voormalige werkgever, McLaren.

Lewis Hamilton kan vooralsnog niet de strijd vooraan in de Formule 1 aangaan om zo zijn achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Sinds de grote regelwijzigingen in de Formule 1 in 2022 doet Mercedes niet meer mee voor de kampioenschappen. Red Bull won vorig seizoen beide titels en ook dit jaar is de Oostenrijkse renstal de grote favoriet. De jarenlange dominantie van de Duitse renstal is dus voorbij en het team is teruggezakt naar de derde plaats in de ranglijst. Sommige andere teams, zoals McLaren, hebben het nog wat zwaarder in de F1 en voeren ingrijpende veranderingen door, zoals het vervangen van kopstukken en werkwijzen binnen het team. Mercedes denkt daar nog niet aan, zo legt Hamilton uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Je kan ons niet vergelijken met McLaren. We hebben acht titels gewonnen in de laatste tien jaar", zo beredeneert hij. "McLaren voelt als mijn oude thuis dus ik zal altijd kijken hoe het daar gaat. Ik hoop dat het team ooit weer de oude wordt en ik wens ze dan ook toe dat de herstructurering het gewenste effect heeft." "Maar wij zijn nog altijd dat kampioenschap winnende team. We hebben fantastische mensen in dienst waarmee we dit avontuur delen en we moeten onszelf hiervoor verantwoordelijk houden. We kijken hoe het beter moet."

Tevredenheid over Mercedes

Hoewel Mercedes niet meedoet voor de Formule 1-titels op dit moment, blijft Hamilton trots op zijn team dat altijd zoekt naar verbetering. "Niemand in dit team denkt dat ze overal álles uit hebben gehaald en dat er niks verbeterd kan worden. Iedereen is daar mee bezig." "Dat is geweldig voor mij, want je werkt met een groep mensen die niet willen blijven hangen in het niet competitief zijn. Al deze mannen en vrouwen zijn open-minded en dat inspireert mij. We komen er wel", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"